Buna.In clasa a 8-a am avut 2 colegi veniti din Spania (aveau 16 ani si au fost dati un an inapoi ca sa invete gramatica pentru examenul de admitere la liceu). Erau priceputi la materii reale, foarte priceputi, nu aveau probleme la scoala, se descurcau cu ce invatasera acolo, chiar erau printre cei mai buni din clasa. Oricum la romana au inceput mai greu dar au facut meditatii si au trecut cu brio examenul din clasa a 8-a (evaluarea nationala).
Concluzia este ca daca iti doresti ceva din tot sufletul si daca inveti (eventual iei si meditatii la romana cateva luni) reusesti sa faci fata oricarui examen.
Scuze ca i-am mentionat pe cei 2 doar ca numai pe ei ii stiu cu o situatie asemanatoare.O sa decida daca nu ma insel o comisie daca vei fi retrogradata o clasa sau daca vei ramane cum esti.Depinde de competentele pe care le ai.De asemenea s-ar putea sa te retrogradeze din prima. (Pe ei cu toate ca erau priceputi i-a dat inapoi la clasa a 8-a.)
Dar ei ce clasa trebuiau sa fie cand au venit? Clasa a 9a? Daca eu vin in tara si ma bag a 10a sau a 11a(cum ar trebui? as da vreun examen?
Ei erau a 9-a si au fost bagati intr-a 10-a. Vorbisera cu directorul unui liceu si acesta le-a recomandat sa se duca la scoala in clasa a ix-a intrucat aveau cunostinte reduse despre gramatica in limba romana.Nu stiu ce s-ar intampla.Eu sunt doar un elev, dar din cate stiu de la ei se pare ca nu au avut ce sa faca decat sa repete acel an.Din nefericire sunt de parere ca o sa intri tot in clasa a 10-a.In total stiu 4 copii asa, aceia 2 de mai sus fiind colegi cu mine.
Toti au fost retrogradati o clasa.
Nu stiu ce sa spun.S-ar putea sa dai un test care sa decida in ce clasa o sa fii cu toate ca eu nu mi-as face sperante intrucat foarte multi repeta anul intr-un caz din acesta prin simplul motiv ca "trebuie sa se acomodeze cu sistemul de aici"Imi pare rau.
Sper ca te-am ajutat!
papucicu întreabă: