| Cippri a întrebat:

Buna TPU am apelat la acest site pentru ca am primit multe raspunsuri folosituare.
As vrea sa merg la filologie si vreau o unlima parere in legatura cu asta (Filologie sau bilingvfilologie)se fac tot atatea ore de romana si de istorie ca am auzit ca se fac orele in engleza?

Răspuns Câştigător
| dnk10 a răspuns:

Eu iti recomand sa mergi pe bilingv (engleza). Macar pe clasa a 11-a / a 12-a vei putea fi suficient de pregatit, astfel incat sa iti dai un atestat. Cat despre filiera asta umana... daca liceul este unul bun, o sa faci treaba, daca nu, mai greu dupa ce termini. Eu iti recomand sa cantaresti bine decizia asta, intrucat de ea depinde intr-o oarecare masura viitorul tau. Cele bune.

9 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Salut! happy
Se scrie folositoare.
Eu sunt la filo, dar filo simplu.Cat despre filo-bilingv,am auzit si eu ca le vorbeste in engleza, dar doar la ora de engleza, bineinteles, dar asta depinde si de proful respectiv, adica poate sunt care vorbesc si in romana.Se fac vreo 3 ore de istorie, 4 de rom, 3-4 de engleza, 3 de franc, teza la latina, e un profil usurel, dar e plictiseala mare.Bafta! happy

| Cippri explică (pentru Floreenofficial):

Si tu faci tot 4 ore de romana?

| Floreenofficial a răspuns (pentru Cippri):

Da,asa au clasele de filo.Da degeaba am facut 4 ore in anii astia ca domnii profesori au batut campii cu gratie.

| fdhgcvnb a răspuns (pentru Floreenofficial):

Buna! La ce dai teze? Si la ce dai BAC-ul? Adica, care sunt materiile fixe la care dai teza, respectiv BAC-ul, si care sunt materiile din care ai la alegere? Multumesc!

| Floreenofficial a răspuns (pentru fdhgcvnb):

Salut! happy
Teze se dau la romana, engleza si latina OBLIGATORIU, iar la alegere in toti ce 4 ani istorie sau geografie.
BAC-ul se da la romana si istorie OBLIGATORIU,iar la algere dintre geografie si materiile socio-umane studiate in fiecare an:logica, psihologie, sociologie, economie, filosofie. happy

| pupuproblema a răspuns:

Totul depinde de meseria spre care te indrepti(unde vrei sa dai mai departe).

| doublekiss a răspuns:

Eu sunt la filo bilingv si e un liceu foarte bun.am 4 ore de rom, 2 de ist.1 ora de bio, 1 ora de latina(si teza)6 de engleza si geografia angliei in engleza(la anul facem istoria angliei), 2 ore de mate, 1 ora de chimie, 2 de fizica, 2 de logica.e calumea ca scapi de partea reala, dar latina te omoara daca n-ai mai facut.si dai teza la ea, romana, engleza, ist/geo.e destul de misto. intra 11a si a12a scapi de tot de partea reala. daca te simti mai mult filolog decat matematiciian/fizician/chimist te sfatuiesc sa urmezi acest profil

| Cippri explică (pentru doublekiss):

Sunt raspunsuri bune dar v-ati indepartat de intrebarea meabig grin