| Suntbaiat123456789 a întrebat:

Bună TPU, am fost repartizat la liceu la științe sociale. Explicați-mi în ce constă acest profil, care sunt materiale din care se dă bacul și câte ore faci pe săptămână din fiecare materie. Dau fundă.

Răspuns Câştigător
| protozoidzZOOM a răspuns:

Eu am fost la acest profil și ceea ce pot spune despre el este ca e unul dintre cele mai faine, și care se mulează perfect pe oamenii care sunt indecisi.
Considera profilul o "școală generala adaptata".
Profilul se bazează pe materiile umaniste (romana, istorie, geografie și limbi străine restul fiind materii de umplutura) materiile reale se fac 2 ani ( o sa ai 2 ore de mate o ora de chimie o ora de fizica o ora de biologie) din clasa a 11 a scapi de ele (acestea vor mai apărea în clasa a 11 a si a 12 a drept un optional de o ora pe săptămână dar o sa l alegi împreună cu colegii, nu te speria e ceva super fain și simplu).
Matematica însă nu dispare complet, o faci pana în clasa a 12 a ( 2 ore pe săptămână) dar dacă dai de un profesor care știe ca oricum nu va interesează cel mai probabil o sa puna note pe referate și scăpați ușor.
Depinde foarte mult și de liceu, dacă te duci la un liceu bun îți dai seama ca e mai hard totul, dar dacă te duci la un liceu normal unde s-a intrat cu medii sub 8, atunci nu ti face griji.
Bac:
Obligatoriu : Română și Istorie
Alegere : Geografie, Logica, Psihologie, Sociologie, Filosofie
Dar cu schimbările anunțate, cel mai probabil bacul o sa fie format dintr un mixt de materii ( din ce am citit online).
Numărul de ore este asemănător cu generala, romana 4-5 ore
Istorie 3-4 ore
geografie 3 ore
Engleza 3 ore (depinde dacă e profil simplu sau bilingv engleza)
Franceza 2 ore
( din clasa a 11 a vor apărea și opționale la aceste materii)
Sport 1/2 ore
Religie 1 ora
Chimie 1 ora
Mate 2 ore
Fizica 1 ora
Bio 1 ora
Desen 1 ora
Dirigenție 1 ora
Tic 1 ora
Info 1 ora
Logica 1 ora
Sper ca te am ajutat!

1 răspuns:
| AlExUtZuL9976 a răspuns:

Pai anonim, la știinte sociale faci mai multe ore de istorie, geografie și științe socio umane
față de filologie. Deci profilul asta se bazeaza mai multa pe partea socio-umană a individului.
Și de matematica n-ai scăpat, faci până în a 12 a!
Numărul de ore va fi stabilit de școală.
Bacul îl dai la romana, istorie și probă la alegere dintre geografie, logică, psihologie, sociologie și economie.
Good luck!