Eu am fost la acest profil și ceea ce pot spune despre el este ca e unul dintre cele mai faine, și care se mulează perfect pe oamenii care sunt indecisi.
Considera profilul o "școală generala adaptata".
Profilul se bazează pe materiile umaniste (romana, istorie, geografie și limbi străine restul fiind materii de umplutura) materiile reale se fac 2 ani ( o sa ai 2 ore de mate o ora de chimie o ora de fizica o ora de biologie) din clasa a 11 a scapi de ele (acestea vor mai apărea în clasa a 11 a si a 12 a drept un optional de o ora pe săptămână dar o sa l alegi împreună cu colegii, nu te speria e ceva super fain și simplu).
Matematica însă nu dispare complet, o faci pana în clasa a 12 a ( 2 ore pe săptămână) dar dacă dai de un profesor care știe ca oricum nu va interesează cel mai probabil o sa puna note pe referate și scăpați ușor.
Depinde foarte mult și de liceu, dacă te duci la un liceu bun îți dai seama ca e mai hard totul, dar dacă te duci la un liceu normal unde s-a intrat cu medii sub 8, atunci nu ti face griji.
Bac:
Obligatoriu : Română și Istorie
Alegere : Geografie, Logica, Psihologie, Sociologie, Filosofie
Dar cu schimbările anunțate, cel mai probabil bacul o sa fie format dintr un mixt de materii ( din ce am citit online).
Numărul de ore este asemănător cu generala, romana 4-5 ore
Istorie 3-4 ore
geografie 3 ore
Engleza 3 ore (depinde dacă e profil simplu sau bilingv engleza)
Franceza 2 ore
( din clasa a 11 a vor apărea și opționale la aceste materii)
Sport 1/2 ore
Religie 1 ora
Chimie 1 ora
Mate 2 ore
Fizica 1 ora
Bio 1 ora
Desen 1 ora
Dirigenție 1 ora
Tic 1 ora
Info 1 ora
Logica 1 ora
Sper ca te am ajutat!
Pai anonim, la știinte sociale faci mai multe ore de istorie, geografie și științe socio umane
față de filologie. Deci profilul asta se bazeaza mai multa pe partea socio-umană a individului.
Și de matematica n-ai scăpat, faci până în a 12 a!
Numărul de ore va fi stabilit de școală.
Bacul îl dai la romana, istorie și probă la alegere dintre geografie, logică, psihologie, sociologie și economie.
Good luck!
yinna întreabă:
PetronelaBurlacu întreabă: