Eu sunt pe stiinte naturii.
1. Teze dai obligatoriu la romana si mate, si iti mai alegi tu doua dintre : chimie, fizica si biologie (in total 4 teze).
2. Bacul dai obligatoriu la romana si mate si iti alegi o materie dinre: chimie, fizica, biologie si informatica (in total 3)
3. Din punct de vedere al orelor: profilul acesta (stiinte ale naturii) pune accent pe matematica (5 ore/ saptamana), fizica (3-4 ore/ saptamana), chimie (2-4 ore/ saptamana) si biologie (2-3 ore pe saptamana) si informatica (2 ore/ saptamana).
Romana vei face (3-4 ore/ saătamana), geografie, istorie, religie, sport, muzica, desen (cate o ora fiecare)
Si cam asta e!
Pai la ce te ajuta? O sa vezi cand o sa fie :/
La stiinte ale naturii sau cel putin ce am facut eu daca imi aduc aminte, se fac in principal mate/fizica/chimie/biologie.
Chimia fizica si biologia cam 2-3 ore pe saptamana. Matematica parca 4 sau 5. Romana nu e chiar asa importanta. Dupa ce termini acest profil poti sa iti alegi cam orice domeniu vrei de activtate.
A si legate de teze, mate si romana bineinteles si poti alege dintre chimie/bio/fizica parca.
Buna! Articolul arata ca e din 2017. Mai asteapta raspunsuri. Programele scolare se gasesc si pe edu.ro.
http://cdloga.ro/specializarea-stiintele-naturii/
Bine că acum vrei să aflii. Mișto. Până acum nu te-ai gândit să te interesezi? Ai:
Română 4
Engleză 2
Franceză/ Germană 2
Matematică 4
Fizică 3
Chimie 2
Biologie 2
Istorie 1
Geografie 1
Religie 1
Muzică/desen 1
Sport 1
Și apar noi în program:
TIC 1
Informatică 1
Logică 1
Și un opțional pe care deja îl alege școala.
Doar ultimele două dacă ai mai facut informatică și TIC în generală.
În clasa a IX-a vă alegeți un opțional pentru clasa a X-a, iar în clasa a 10-a 4 opționale pentru clasa a XI-a.
Dai teză obligatoriu la mate și română plus încă două la alegere dintre biologie, fizică și chimie. În total 4 teze.
La bac ai proba la o limba straină și la competențe digitale, limba romana, proba obligatorie profilului (matematica) și la alegere dintre cele specifice (biologie, chimie, fizică).