anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU am mai pus o intrebare referitoare la mutarea de la un liceu la altul si tot de asta e legata si aceasta intrebare deci am un loc liber la alt liceu(stiine sociale) am media foarte mare peste ult. Intrat acolo si ma pot muta in sem. Intai chiar acum fiindca scria ca cei de la bilingv sau instensiv se pot muta in sem. 1 la alte profile (eu sunt la bilingv)si ar mai fi un motiv la liceul la care sunt acum imi ea prea mult pana ajung iar la cel care vreau, mi-ar lua mai putin (sincer la liceul care sunt acum e prea mult profesorii cer prea mult iar eu nu mai pot aseara am plans de n-am mai avut lacrimi ca nu mai pot si colegi fisosi dar intrebarea de care ma tem cel mai tare e liceul de la care cer transferul la altul nu are cum sa respinga cererea nu? Ps sunt clasa a noua FUNDA RAPID VA ROG RASPUNSURI BUNE

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus intrebarea si ti-am raspuns, inclusiv citand prevederile relevante din ROFUIP.
In loc sa mai intrebi aici ar trebui sa depui cererea de transfer la liceul respectiv si o sa afli daca iti va fi aprobata sau nu de CA al liceului.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

"Motivele" invocate de tine NU se încadrează în "situaţiile EXCEPŢIONALE" prev. de Art. 148 din R.O.F.U.I.P!

"Art. 148. - Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor art. 136-145, in urmatoarele situatii:
...

Art. 135. - Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul.

Art. 136. - (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai dupa primul semestru, daca media lor de admitere este cel putin egala cu media ultimului admis la specializarea la care se solicita transferul.
In situatii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferati si in cursul primului semestru sau inainte de inceperea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cu respectarea conditiei de medie mentionate anterior." - SURSA = R.O.F.U.I.P. de la linkul :
http://www.isjcta.ro/......v_2012.pdf

Litera e) de la Art. 148 - invocată de tine - ÎNCALCĂ prev. Art. 136 alin. (1) în care SINGURA excepție admisă este transferul din motive medicale!

Deci, NU cred că ți se va aproba transferul în acest semestru :(

Totuși, "încercarea moarte n-are"; așa că, poți depune o Cerere de transfer și vezi cum ți-o fi norocul...

Toate cele bune.

| LaRRysaP a răspuns:

Din cate stiu eu nu te poti muta in timpul semestrului dar ai putea sa incerci in sem 2 dar daca este un liceu cu specialitati o sa trebuiasca sa dai competentele, te sfatuiesc sa te duci la secretariat la tine la liceu sa vezi daca poti sa te transferi si unde vrei sa megi sa vezi daca te primesc.