Liceele de arte pregătesc viitori studenţi pentru Universităţile de Arte (ştiu precis că sînt la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara).
Nu mai că, precum la toate liceele de arte, se primesc elevi numai pe bază de probe practice eliminatorii( muzică, coregrafie, pictură, teatru).
Şi, toţi aceia care se prezintă la aceste probe, sînt elevi care ( cel puţin la muzică, pictură şi coregrafie ) au urmat din clasa I-a aceste cursuri în cadrul liceelor de artă.
Dacă pînă la momentul ajungerii la liceu nu ai făcut cîţiva ani de pregăti re pe aceste direcţii, este puţin probabil că vei putea concura cu aceştia.
Şi nu ştiu dacă liceele de artă pregă tesc şcolari pentru dansurile moderne care se practică astăzi.
În afară de faptul că în domeniul artei, accederea numai pentru a ocupa un loc de muncă, este extrem de dificilă. În artă, dacă nu eşti mai bun decît toţi ceilalţi nu rezolvi nimic.
Iar concurenţa este acerbă şi viaţa este un infern.
Nu de puţine ori, fetele sau femeile, sînt puse în situaţii înjositoare ( cel mai adesea sex ) cu bărbaţii care conduc activităţile artistice.
Dar, dacă tu ţii neapărat, n-ai decît să încerci. Şi poate că peste ceva timp te vei gîndi la ceea ce ţi-am spus eu.
Sănătate!
Discuti cu ai tai argumentand cu motive convingatoare, poate nu ai aptitudini pentru un liceu economic si ai pentru arte.
Ar trebui sa faci ceea ce iti place... explica-le parintilor tai ca ai dreptul sa faci liceul de arte, pentru ca in joc e viitorul tau, insa trebuie sa fi convingatoare si sa te gandesti bine la ceea ce faci
Ar trebui sa discuti cu ei si sa le spui parerea ta. Cred ca ar trebui sa ii asculti, ei stiu mai bine ce e bine pentru copilul lor.
Sjhxjcks întreabă: