| FluTuraSh29 a întrebat:

Am niste intrebari pentru voi.

1.Pentru a deveni psiholog, neparat trebuie de facut o universitatea de medicina sau se poate si pur si simplu o facultate de psihologie?

2. Citi ani trebuie de invatat in total de psiholog?

3.Care e parerea voastra despre aceasta profesie, adica cum vi se parea 'grea' sau'usoara?

4. Face in ziua de azi sa inveti de psiholog sau nu, adica ai venit din aceasta profesie sau nu? Multumesc :*:*

2 răspunsuri:
| einenebun23 a răspuns:

1.Este de ajuns doar Facultatea De Psihologie nu mai trebuie sa te complici cu altceva.
2. Minimul este de 3 ani pana vei fi licentiata.
3.Este o meserie frumoasa pentru mine pentru ca si mie imi place sa lucrez cu oameni.
4.Multa lume face aceasta facultate, dupa parerea mea chiar o consider o meserie de viitor pentru ca din ce in ce mai multi oameni au nevoie de o consiliere psihologica.

| diaac a răspuns:

1. Nu ai nevoie de facultatea de medicina ca sa fii psiholog. Cu facultatea de medicina, ajungi medic cu competente intr-o specializare a psihologiei. Poti ajunge psiholog cu facultatea de psihologie.

2. epinde ce anume vrei sa faci. Facultatea dureaza 3 ani, apoi sau intre timp te poti angaja dar ai optiunile foarte limitate. Poti sa profesezi cu un master si / sau formare (deci cam 5 ani de studiu), insa in cele mai multe ramuri ale psihologiei ai nevoie de supervizare la inceput si de formare continua pe tot parcursul vietii profesionale (cursuri pana iesi la pensie, dar iti alegi tu care, cand, cum).

3. Este o profesie cu multe nuante si implicatii. Din punctul meu de vedere, este o profesie pentru care trebuie talent, munca si dedicare, dorinta de invatare continua. Depinde ce abilitati ai si ce iti doresti sa faci. Pentru mine, este general vorbind mai usor sa fiu psiholog decat daca as fi agent de vanzari, ar asta tine de aptitudini si preferinte personale. Totusi nu degeaba ai nevoie de atatea cursuri si specializari. Cred ca este si o profesie in care este usor sa gresesti, in care este greu cand ai o "zi proasta", dar poate fi si plina de satisfactii. Din nou, depinde ce specializare iti alegi.

4. Si aici exista deosebiri mari in functie de multe lucruri. Din ce am vazut, in ONGuri o duc tare prost psihologii. Daca ai cabinet individual, ai tarif mult mai mare (pretul pietii este mai mare decat sunt platiti angajatii in ONGuri). Si la clinicile private sunt platiti bine psihologii - cel putin din cate am auzit, sau mai bine zis tariful este relativ mare din cate am auzit (nu stiu exact cat le ramane salariu, nu am lucrat niciodata in clinica). Dar inainte sa ajungi sa iei bani, este o profesie foarte costisitoare ca pregatire. Cunosc multi psihologi care mai intai au lucrat altceva pentru bani si apoi, pe parcurs, au inceput sa-si practice profesia.