| AlyAlice08 a întrebat:

TPU! Am o dilema care imi macina sufletelul de o buna bucata de vreme. In primul rand, sunt la un liceu foarte bun, pe un profil de filologie, care, pana in momentul actual, ma gandeam ca este,, alegerea ideala ", eu fiind olimpica la limbi straine si romana. Ei bine...Lucrurile nu au mers precum am preconizat eu: nu am invatat absolut nimic nou si am practicat sportul cu,, Le stiu pe toate, nu am ce sa invat " tot anul scolar. Recunosc, geografia si istoria, necunoscute mie, am ajuns sa le mananc pe paine. Personal, nu sunt genul care sa stea degeaba si sa isi lase creierul in acea zona latenta, iar din ianuarie, am avut o pofta cumplita de mate si chimie ( lucruri la care am fost foarte buna, insa nu olimpica ). De atunci, imi tot zic ca aceea e menirea mea, bla, bla, insa nu prea sunt sustinuta. Vreau sa ma mut pe profilul pe care eu il simt mai folositor, mai aproape de acea statura performanta pe care eu o doresc atat de mult. In al doilea rand, am avut media 9.88 pe primul semestru si dau si diferenta la info, din cate am inteles, dar problema este ca se lupta foarte multi elevi pe clasa de stiinte pe care eu o prefer ( 15 elevi ). Eu nu stiu absolut deloc info in acest moment, insa voi lua meditatii, incat sa trec acest test. Intrebarea mea este: Credeţi ca se merita tot acest efort? Adica, un elev de filo cu inclinatii spre stiinte exacte sa faca fata cu brio bio - chimiei? Funda cu multumiri divine.

Răspuns Câştigător
| ssd a răspuns:

Eu sunt la stiinte ale naturii si pot sa iti spun ca e un profil foarte bun. Pe langa faptul ca fac toate materiile realre, ai si materiile de la stiinte sociale la un nivel mediu de invatare -istorie, psihologie, geografie, economie, logica... Bineinteles ca mai mult se axeaza pe bio chimie si mate, dar ideea e ca ai o gama larga de informatii care te ajuta oriunde ai alrge sa mergi la facultate.Eu pot sa iti spun doar ca sunt multumota de acest profil.Alegerea este a ta, tu stii cel mai bine ce vrei si ce iti place happy

1 răspuns:
| daniel33441 a răspuns:

Pai pe termen lung un profil real foloseste mai mult decat unul uman pentru ca iti gasesti joburi mai usor si joburi mult mai profitabile. cele umane sunt ceva de genul teorie multa practica ioc.deci da merita tot efortul.go for it!