| Naspa6969 a întrebat:

Am o intrebare ce insemna cuvantul " dislexica"? L-am auzit la totul pentru dans doar ca problema este ca nu am inteles. Deci va rog vreau sa stiu neaparat ca atunci cand ma jucam cu o prietena numele ei este S. ( nu-l spun) asa si i-am asa in joaca " esti cea mai mare dislexica" si ea mi-a raspuns " Macar stii ce insemna? Este un cuvant cam rau si eu nu sunt dislexica" si dupa aia mi-a zis " Macar sa inveti ce insemna unele cuvinte inainte sa le folosesti" Deci plz chiar vreau sa stiu inainte s-o fac a 2-a oara. Nu uitati recompesa Fundaa

4 răspunsuri:
| Biby a răspuns:

Buna.
Dislexica inseamna atunci cand citesti incet lent greoi,vorbesti cu un accent mai ciudat, pierderea memori, inveti mai prost etc.
Sper ca te-am ajutat!

| AnDy12 a răspuns:

DISLÉXIC, -Ă, dislexici, -ce, adj., s. m. și f. (Med.) (Bolnav) de dislexie. – Din fr. dyslexique.

| ImmortalQueen a răspuns:

Dislexia = tulburare de citire (citire lentă, cu greşeli, dificultăţi în înţelegerea textului citit)
Putem vorbi de tulburări de învăţare în cazul acelor copii la care rezultatele obţinute la citit-scris sau socotit rămân mult sub rezultatele aşteptate, raportate la nivelul capacităţilor intelectuale şi la efortul depus pentru învăţare.

Tulburarea de învăţare poate apărea la orice nivel de inteligenţă, chiar şi la un nivel de inteligenţă superioară. Nu se explică prin lipsa exersării, lipsă de motivare, factori emoţionali sau slaba pregătire a profesorilor. Nu depinde de naţionalitate sau de nivelul socio-cultural al familiilor.

Are la bază o disfuncţie neurologică, dar este influenţată şi de ereditate.

| MyBeautiful a răspuns:

Dislexica = tulburari de vorbire, deficienta de invatare frecventa care impiedica dezvoltarea capacitatii de a citi