| Feri5 a întrebat:

Am o întrebare. După cum știți sunt in clasa a IX-a pe științe ale naturii. As dori sa știu cum decurge ora de engleză (de limbi străine, in general). Vorbim DOAR engleză? Eu știu engleză de nivel mediu, știu sa pronunț cuvintele și sa le scriu corect. Problema e ca înțeleg cam greu engleză. Practic, as putea spune ca m-as înțelege DOAR pe mine însumi, nu și pe ceilalți. Înțeleg, patru ani sunt suficienți pentru a invata engleză și sa vorbești fluent. Problema e ca in generală am avut o profesoara care nu ne prea preda cuvintele și am rămas in urma. Ba mai mult, in clasa a VIII-a făceam dirigenție la ora de engleză, pentru ca diriga, profesoara de engleză, avea întotdeauna câte ceva de făcut. Ba colegii erau obraznici, ba o chema directoarea, etc. Eu acum am mai recuperat ceva, după părerea mea, dar când m-am uitat intr-o carte in limba engleză, toată munca mea a fost in zadar. Presupun ca eram de A1 și in loc sa trec la B2, am trecut la A2, cel puțin. Va rog din suflet sa îmi spuneti, din experiența voastră, cum a fost la voi ora de limbi străine, cum v-ați descurcat voi și cum s-au comportat profesorii cu voi. Toate cele bune!

12 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pai de unde sa sa stiu ca treci a 9a daca nu îmi ziceai laughing
Cine știe, profu nostru vorbea si preda/dicta numa in engleza, rar mai explica in romană când vedea pe unii ca se uitau ca proștii.

| PainTech a răspuns:

"Vorbim DOAR engleză?"

Așa ar fi de preferat, într-o lume ideala, doar că nu toată lumea o să înțeleagă ce zice profa in engleză și o să trebuiască să repete in romana sa înțeleagă toți.

Mi s-a părut simplă materia de la limba engleza, înafara de câteva reguli tâmpite pe care pun pariu că nici majoritatea vorbitorilor nativi nu le știu.

Dacă vezi o imagine ști să descrii in engleză ce vezi acolo?

| Feri5 explică (pentru PainTech):

Da, desigur. Știu cu cuvintele mele. Nu e o problema ca dacă văd o imagine, pot descrie cum vreau și pot folosi multe cuvinte. La listening nu prea înțeleg deoarece vorbitorii nativi vorbesc de parca trece trenul prin cer!

| PainTech a răspuns (pentru Feri5):

E perfect atunci, dacă ști și chestiile principale de gramatică as putea spune că ești foarte aproape de medie.

Sincer accentul britanic îmi face și mie câteva probleme uneori.
Încearcă să urmărești youtuberi britanici dacă listening-ul face probleme. Găsește ceva care să îți placă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă acel profesor vede că elevii au puţin habar de lb. engleză, atunci vorbeşte mai mult în română; dacă în schimb vine vreo inspecţie, ceva, atunci îi pregăteşte pe elevi de dinainte, punându-i pe cei mai inteligenţi să vorbească în engleză la oră.

| Feri5 explică (pentru anonim_4396):

Sunt la un liceu de top din județul meu și toți știu engleză foarte bine pentru ca au făcut și generală acolo. Doar eu vin dintr-o școala de prosti

| anonim_4396 a răspuns (pentru Feri5):

Ahh, am înţeles acum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca te stresezi prea mult! Eu trec acum a 10-a si ma ia o nostalgie grava pentru clasa a 9-a, era asa frumos, cand nimeni nu stia pe nimeni si nimic, ne dadeam seama pe parcurs. Materia de engleza se incepe cu o recapitulare a lucrurilor de baza. Iar daca nu intelegi normal ca o sa iti spuna in româna. Povestesti cu surplus de amananunte ceea ce nu este tocmai ok, o intrebare mai bune era: cum pot invata engleza mai bine? Daca chiar esti stresata de ora de engleza, asta te-ar fi ajutat mult mai mult. Iar la asta ti-as spune sa te uiti la youtuberi ce vorbesc in engleza si daca poti sa vorbesti cu persoane in engleza, pe un server de discord de exemplu. O sa te ajute mult. Oricum, doar nu o sa fie numai genii in clasa ta, nu o sa fii prima dar nici ultima. Repet, calmeaza-te, bucura-te de necunoscut, liceul e mult mai mult decat o simpla materie la care nu esti excelenta. Cand o sa termini clasa a 9a fix de ora de engleza la care nu ai inteles 2 cuvinte nu o sa iti amintesti laughing Pace!

| Feri5 explică (pentru anonim_4396):

Nu sunt fata. Mersi de detalii. Dar cam așa stau lucrurile

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Îți recomand să folosești aplicația "Duolingo" pentru a învăța engleza mai bine.

| Feri5 explică (pentru RazvanLegendaVie):

Mersi! Dar pe Duolingo îmi este extrem de greu sa o iau de la capat!

| RazvanLegendaVie a răspuns (pentru Feri5):

Păi îți faci cont nou și începi de la 0 ( la început o să-ți ofere un test să vadă la ce nivel te afli ) dacă nu dorești așa, poți viziona pe YouTube diferite tutoriale sau te duci la cursuri de limbă engleză.