În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0, 50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.
În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0, 50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.
După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.
Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
Pentru ca sunt corectate de catre doi profesori diferiti, fiecare dintre ei dau note, iar nota finala e media dintre cele doua note date de catre profesori
Ia intoarce-te tu dupa contestatie si ne povesteste si noua cat ti-au dat, si ce medie ai primit!
Pai de obicei cand cineva face contestatie la o anumita materie, noul corector care se va uita peste lucrarea ta are voie sa-ti ridice nota sau sa-ti scada doar cu un punct (aici depinde de fiecare corector). Deci daca tu ai luat 8.75 la romana si ai contestat, s-ar putea sa iti iasa 9.75 dar daca corectorul respectiv este mai sever si exigent tot asa de bine poate sa-ti si scada astfel ajungand la 7.75. De obicei nota finala este cea de la contestare.
Eu, sincera mm-as fi multumit cu nota aia la romana pentru ca daca ai nota mare si la mate e bine deoarece media de admitere se va calcula si cu media pe clasele 5-8 asa ca daca ai media pe clasele gimnaziale mare iti va ridica media de admitere foarte mult. In orice caz sper ca te-am ajutat cu ceva. Succes!
Adi1987 întreabă: