| Lolitaoaoao121 a întrebat:

Bună TPU! Am o întrebare legată de liceu..Sunt în clasa a11-a și mă bate gândul să mă mut, începând din clasa a 12-a, pe un alt profil liceal, eu fiind la mate-info. Mă gândeam să mă mut pe științe sociale, pentru a avea mai mult timp să desenez/să mă pregătesc pentru admiterea la arhitectură, întrucât bacul la matematică, pe profilul meu, este greu, și în momentul de față nu mă interesează decât o notă mare la bac și admiterea la facultate... Știe cineva cum se procedează cu transferul la un alt liceu, pe un alt profil? Și dacă chiar se poate lua o notă bună la bac (la geografie sau istorie) începând să înveți din cls a-12-a, în condițiile în care nu te-ai axat deloc până acum pe ramurile astea? Și dacă se poate, care ar fi mai ușoară pentru bac, geografia sau istoria? Mulțumesc anticipat:3

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Incearca sa nu faci spam repetand intrebarile! Risti sa ramai fara cont.

| romeo78 a răspuns:

Cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o sau să o citesc!
Transferul de la un liceu cu un profil, la un alt liceu cu alt profil sau chiar în cadrul aceluiași liceu, dar profil diferit se face în primii doi ani de studii, adică a 9-a și a 10-a. Niciodată nu se face în clasa a 12-a, căci este imposibil de recuperat anii precedenți și examenul de bacalaureat va fi un fiasco.
Indiferent cât de mult sau nu îți place profilul unde ești, termină clasa a 12-a unde ești în prezent!

| larisa131655 a răspuns:

Bună! Cunosc pe cineva care a făcut exact același lucru ca tine, de la un liceu axat pe materiile reale la un liceu cunoscut pentru rigiditatea pe care o are când vine vorba de materiile umane. Este greu să recuperezi tot ceea ce s-a făcut, dar dacă începi de acum să înveți pentru bac o săte descurci. Bacul la geogra este ușor, poți folosi site-ul geogra.ro care e minunat pentru a învăța pentru bac, profei mele de geogra îi aparține site-ul, iar toți elevii ei de când și-a început cariera de profesor au luat doar note peste 8(foarte putini care au luat 8) la bac pentru că au învățat utilizând jocurile și informațiile de pe site. Geografia este mai ușoară decât istoria, dar și bacul la istorie este ușor deoarece ai multe exerciții pe baza textului, atât la sub 1 cât și 2 din câte îmi amintesc trebuie doar sa fii atent la ce scrie in text si la cerinte(nu am mai făcut un subiect de bac de anul trecut din clasa a10a caci acum facem doar materia pentru bac si nu mai stiu sigur intrebarile), dar dacă te descurci să reți ani ușor și restul informațiilor o sa reușești sa le reti, deoarece multe lucruri sunt și logice și chiar ușor de reținut și de înțeles. Îți urez succes și sper ca te-am ajutat cu ceva!