| sndsss a întrebat:

Bună TPU! Am o întrebare pentru cei care studiază sau au studiat recent la Lmk (colegiul național "Mihail Kogălniceanu" din Galați. Am depus un dosar pentru transfer, și mi s-a spus de niște diferențe, pe care eram conștientă că le voi da, venind din alt oraș, alt liceu, altă specializare (turism și alimentație), și dorindu-mi să mă transfer la profil uman, ori filologie, ori științe sociale, depinzând de liceu dacă are locuri. Acesta mai are locuri doar la științe sociale, prin urmare, se încadrează în ce îmi doresc. (este un profil bun pentru ce îmi doresc să urmez după liceu, și anume dreptul). Chestia e că m-a descurajat puțin abordarea, mi s-a spus că e foarte greu, că am mult de recuperat, pentru că voi fi clasa 12-a anul acesta, deci sunt 3 ani diferență. Diferențele se dau la latină clasa a 9a, și a 10a, educație muzicală, educație plastică și sociologie, din ce mi s-a explicat. De învățat nu e problemă, tocmai de aceea și optez pentru unul dintre cele mai bune licee, pentru că îmi place să evoluez, să fiu înconjurată de oameni de calitate de la care ai ce învăța și care te ambiționează indirect, prin faptul că sunt foarte buni în ceea ce fac. Întrebarea mea e: cei care v-ați mai transferat de pe un profil pe altul și ați dat diferențe la acest liceu, vi s-au părut grele? Sunt duri? Ce sfaturi îmi puteți da?