| OtipaOarecare a întrebat:

Buna,TpU! Am o mica mare problema cu limba engleza...De fapt imi place aceasta limba,dar exista ceva care ma dezorienteaza complet: Timpurile verbale! I hate them!
Va rog frumos,cei care sunteti buni la limba engleza, imi explicati si mie cum e cu timpurile? Nu vreau link...

Dau funda :*:*:*

Răspuns Câştigător
| Decrepit a răspuns:

Nu,nu trebuie memorate, la dracu, trebuie aplicate si corelate cu alea din romana.Chiar nu sunt grele, daca mai intai ai aplicat, insa fara teorie, cum faceam eu pana acum vreo doi ani, cand stiam unde trebuie pus fiecare, dar nu si ce reprezinta cu exactitate.No,avem asa:

1.Past Continuos - ceva inca se mai desfasura intr-un anumit moment/eveniment
2.Past Perfect - ceva s-a intamplat inaintea unui alt eveniment, asta se foloseste in fraze, unde neaparat ai doua verbe, ca sa intre in relatie cu celalalt
3.Present Continuous - actiuni temporare, care inca nu sunt terminate (unde ai mereu constructii de genul "You were sitiing","I am knocking" si asa mai departe)
4.Past Simple - folosit in expresii care fac referire la o actiune terminata, care nu se mai desfasoara ( ca in "he went out","he drank cyanide","he pushed his pops off the cliff")
5.Present Perfect - pentru o actiune din trecut, care e legata de prezent; si aici, ca la Past Perfect, ai neaparata nevoie de fraze
6.Present Continuous - folosit pentru ceea ce se cheama "future arrangements", cum ar fi "I'm visiting a lovely african-american inmate next week"
7.Past Simple - folosit ca sa vorbesti despre o actiune din trecut, insa doar daca nu e nevoie de unul din celelalte past tenses
8.Present Perfect Continuous - actiune din recut neterminata, care continua in prezent
9.Past Perfect Continuous - o actiune foarte indepartata a avut loc inainte de un alt eveniment din trecut (in constructii de genul "The train had already left when the snow started")

Tu munceste mult, fa zilnic vreo 35-40 de propozitii de treceri din direct speech in reported speech,exercitii de gramatica,trece-le printr-un "simulator" online ( cum sunt cele folosite pentru examenele SAT date online) si vezi,zilnic,cum progresezi. Ajuta si niste fituici din alea bine organizate, copertate, cu care mai vin, din An in Pasti, profesorii pe la ore, cred ca stii la ce ma refer.

2 răspunsuri:
| Seby90 a răspuns:

Pai, nu este o regula, trebuie sa le memorezi. Stiu cand eram eu prin generala ca erau niste discuri cu toate verbele + timpuri, iti alegeai unu si ti le dadea pe toate, niste "jucarii". Nu sunt multe, dupa atata timp si eu le mai incurc... ce sa zic, memoreaza-le si incearca sa vorbesti / scrii cat mai fluent / des in engleza.