Hopaa`! Cu ecuatisia stoechiometrica ai ceva in test.sau cu ce lectii? Ca eu tot intr.a 8. a sunt.; d.si am 2 de 10 la chimieSpune cu ce lectii. poate reusesc sa te ajut.;-?:*
Pai ne da probleme care se rezolva pe baza ecuatiei chimice...de ex:cati moli de ceva se obtin, sau ce cantitate de ceva...:S Oricum sunt pasta la chimie
Aa.Stiu.nici eu nu le intelegeam.Cum sa.tsi explic? Hmm...Stii sa scrii formule? De ex...H2SO4? sau eu daca iti spun.acid clorhidric.tu stii sa sa.i scrii formula fara sa te uiti in caiet?
Daa...nu prea stiu unde trebuie sa pun datele si necunoscutelesau unde trebuie sa fac masele moleculare si nu mai stiu atunci cand trebuie sa calculez masa la O2 sau H2...fac 2*O sau ii iau pur si simplu masa atomica:-s
Stii.de la ce editura ai manualul? Ca in manualul meu.La sfarsit.pe coperta.este un tabel cu fiecare element.si pentru masa moleculara.sun cifrele din ultima coloana.stii formul masei moleculare?
Manualul meu este de la editura sigma si am si eu pe spate tabelul periodic pe el.Si stiu formula masei moleculare dar nu mereu imi iese:s
.E simplu..mai intai de ex.[:d].Sa zicem ca luam elementul.zi tu unul.mai greu asa.Ca sa.tsi pot explica mai bine.
Pai de ex am o problema de O se poate obtine prin descompunerea a 800g de apa oxigenata Nu am nici o idee sa o rezolv:-s
Mai intai trebuie sa afli formula apei oxigenate.pe care eu nu am mai intalnit.o Si apoi. scrii datele intr.o parte.tragi o liniedupa data.asa...de sus in jos.doar cat tin ele.si incepi sa rezolvi.la inceput scrii formula apei oxigenate.[gata.mi-am adus aminte.era H2O2].asa.deci scriem. H2O2------>O2+H2.asa.si nu mai avem ce egala.ca doar e gata egalata. urmeaza satragem linii sus si jos deasupra si sub elementele despre care avem date in problema sau despre care trebuie sa aflam ceva.in cazul nostru. oxigenul[pentru ca trebuie sa.i aflam masa].si H2O2[apa oxigenata.pentru ca avem in problema date despre ea si cu ajutorul eui aflam masa oxigenului]. Continuam problema[rezolvarea ei de fapt:p]dupa ce imi spui.la tine masa moleculara se pune deasupra elementului sau dedesubt[pentru. ca nu conteaza.dar de ex...profa mea. pune masa moleculara dedesubt.iar profa` cu care fac eu pregatire o pune sus]voi cum o punetsi? Sus sau jos?
Intelegi cv. din ce iti sp.?
De obicei puneam masa moleculara sus...cateodata jos. Oricum multumesc din suflet>:d
Mai vrei continuarea?Oricum.nu e chiar asa de greu.stiu ca nu prea ai inteles.dar.
De aici cred ca ma descurc...si am inteles destul de bine... avand in vedere ca inainte nu stiam absolut nimic
:*.Oki.Imi poti da idu`l tau. Daca vrei:*
:*Okii.Imi dai te rog idu` tauu:*In particular daca vrei.
Sigur:* xd
Kuro întreabă: