Roaga un coleg care e bun la fizica sa te ajute pana intelegi. Eu cred ca te va ajuta (adica e de bun simt sa ajuti pe cineva cand iti cere asta). Cat despre profesor, incearca sa fii atent la ora, sa-ti faci temele si sa nu stai crispat cand se uita la tine (deoarece dai senzatia de nesiguranta si fix atunci te asculta). Mult succes!
Altadata sa nu te mai duci la scoala ca la club, fara teme efectuate. Scoala nu e o distractie, o recreere, daca vrei sa inveti cu adevarat. Are tot dreptul sa te lase repetent daca nu te descurci. Ar mai lipsi sa vada ca esti si obraznic, fara bun simt sau ca razi/zambesti cand el iti face observatii. Nu cumva sa-l îngâni sau sa-i intorci vorba cand te apostrofeaza. Mai ales daca stii ca de el depinde trecerea clasei! Du-te la el, cauta-l in particular, si cere-i iertare. Vorbeste-i bland, nu tupeist daca vrei sa-l castigi de partea ta. Spune-i ca de acum incolo te apuci serios de treaba si nu te mai prezinti la ore fara temele facute. Eu nu stiu fizica ca te ajutam. Băi copile, tu nu stii nici macar ce temă ai pentru vineri! Cum poti sa spui "nu mai stiu ce mi-a dat ca tema ca m-am panicat!" Esti culmea culmilor! Rezolva exercitiile de la lectia respectiva, daca tu traiesti in alta lume si habar n-ai nici de tema dată, apăi să o mai si rezolvi! Da o fuga maine pana la Fac de inginerie din orasul tau si roaga un student sa te ajute si sa-ti explice.
Stii ceva? O metoda ca sa ameliorezi situatia este sa-ti trimiti unul dintre parinti sa vorbeasca cu el, eventual sa-l roage sa te mediteze, sa te ajute sa inveti, pe motiv ca nu te poti concentra cand sunt mai multi copii in clasa.
Parerea mea este sa vbesti cu un coleg care se pricepe, sau cu oricine care se pricepe sa te ajute si pe tine, altceva nu vad de facut. sau sa chiulesti de la orele lui ceea ce nu e prea bine