| lovemusic605 a întrebat:

Bună, TPU! Am o problemă. Vă rog, citiţi-o până în capăt! Eu sunt elev în clasa a VII-a şi luni am ore de la 8 la 15, cu ultima oră desen. Vin obosit acasă, mănânc, dorm un pic. Apoi, de la 17:30-18 până la 20:30-21 îmi fac temele multe şi îmi învăţ pentru marţi: mă pregătesc pentru 2 ore de geometrie, unde am multă temă (de 1 oră şi jumătate sau chiar de 2 ore), pentru română, geografie etc. Şi aşa se cam duce tot timpul meu liber! Sunt disperat! Aş vrea să am desen marţi de la 14 la 15, nu luni, pentru că pe miercuri nu am aşa de mult de lucru cât pe marţi! M-am uitat pe site-ul şcolii la orar şi am văzut că profesoara are, din păcate, marţi oră de la 14 la 15. Însă m-am uitat la orarul de luni, marţi şi miercuri şi am văzut că prin diverse schimburi şi mutări am putea avea desen marţi de la 14 la 15. Dar asta ar însemna ca profesorul cu care profesoara de desen ar fi să schimbe orele să aibă miercuri 4 ore libere, de la 10 la 14! Nu ştiu dacă i-ar conveni. Oricum, ideea e să avem marţi desen de la 14 la 15, nu luni! Se apropie o şedinţă cu părinţii şi am vorbit cu mama mea în legătură cu asta, dar ea mi-a spus că n-o să zică aşa ceva la şedinţă, că s-ar face de râs, că aşa-i viaţa, că trebuie să îndur bla, bla, bla. Bine, într-un fel are dreptate, dar totuşi nu oricine are până la 15 în clasa a VII-a, dar în schimb toţi din ţară avem programa la fel în clasa a VII-a! M-am mai gândit eu să vorbesc cu profesoara de desen în legătură cu orarul ei, dar mi-e ruşine şi mi-e teamă că, după cum o cunosc eu, s-ar enerva şi ar comenta! Voi ce părere aveţi? Ce ziceţi să fac? Să mai încerc să-i conving pe părinţi să aducă vorba la şedinţă? Să discut cu diriginta? Să o întreb pe profesoara de desen? Sau să las baltă ideea şi să accept că orarul nu se poate schimba (cum a zis şi mama mea)? Aştept păreri în mod special de la elevi (tot de clasa a VII-a, dacă se poate), de la părinţi sau chiar de la profesori! Cea mai bună părere va primi fundă!

Răspuns Câştigător
| danadana28 a răspuns:

Stiu si eu ca a VII-a e printre cei mai grei ani scolari, dar ore pana la 3? Cand am fost eu a VII-a, in urma cu vreo 5 ani, nu tin minte sa fi avut atatea ore. Cel mai bine e sa vorbiti cu diriginta deoarece vorbeste cu profa de la egal la egal, sunt colege. Daca i-ati spune voi si mai e si artagoasa o sa iasa mai urat, ar putea ajunge la concluzia ca nu va pasa de ora ei si ca de abia asteptati sa gasiti o cale de scapare, sa chiuliti etc. Iar daca chiar nu se poate face altceva, sa va lase mai liberi, sa pictati ceva, sa simtiti ca arta e un mod bun de relaxare dupa o zi plina. Sedinta cu parintii e un prilej bun de a pune problema, dar sa ridice problema mai multi parinti, sa se observe ca e un caz general, nu unul particular, sa creada ca ti s-a pus tie pata pe ora aia si basta. In orice caz... eu zic ca mai bine apelezi la un intermediar (cea mai potrivita persoana:dira), nu consider ca e cuviincios ca un elev sa ii faca planuri unui profesor si poate ati ajunge sa va ia in ochi rai.

21 răspunsuri:
| Florennce a răspuns:

Stiu cum e. Eu sunt a VIII A si stiu ca anul trecut au fost o gramada de ore. Chiar daca s-ar schimba ora de desen, tot ai fi epuizat pentru ca in A VIIA se face multa materie si se fac multe ore. Deci, oricum, tot ai avea de facut o gramada. Crede-ma ca de multe ori luam pastile de cap sau incepeam sa plang din cauza oboselii fizice si psihice.
Bravo tie ca-ti faci temele si iti inveti. Continua tot asa!
Incearca, totusi, sa discuti si despre asta cu profesoara/diriginta.sau poti convinge mai multi colegi.
Ideea e ca ti-ar fi mai bine daca ai avea o atitudine pozitiva chiar daca, stiu, tot e nasol.
Deci. Concluzia : Curaj! Si bafta la invatatura!happy

| lovemusic605 explică (pentru Florennce):

Merci de încurajare! Dar eu mă refer că aş avea mai puţin pe miercuri pentru că am numai o singură oră de română pe miercuri şi matematică n-am deloc! Pe lângă română, mai am şi alte ore relativ uşoare unde de cele mai multe ori trebuie doar să învăţ, numai ocazional să fac teme! Dar oricum, în general, tot aş fi obosit! Ai dreptate, pe undeva!

| Zangetsu a răspuns:

Wow nu stiam ca scoala a devenit asa grea. pe vremea mea ma multumeam cu ce prindeam in casa si unele teme le faceam in pauza. fara sa invat prea mult acasa, am reusit sa iau premiul intai in clasa a 6-a.

| emmyl a răspuns:

Sunt un tată a trei băieți. Unul în cl a VII-a. Unul într-a V-a. Au enorm de multe teme și enorm de multe ore. Recent Noul prim ministru a cerut angajaților de la stat să lucreze cele opt ore complet. Adică La primării etc. Întrebarea mea logică e:
Dacă la un angajat sunt opt ore, cu poți să-i ceri unul elev să muncească 6 ore la școală plus încă cel puțin 3 ore acasă, uneori chiar șase ore acasă. Nu sunt de acord să recuperezi în weekend? Păi au și copiii dreptul la timp liber.
Propun să avem o inițiativă pe facebook, vom vedea cum. Mai ținem legătura.

| Paulla a răspuns:

Întreab-o pe profesoară, că doar n-are cum să iasă aşa urât. Dacă acceptă bine, dacă nu, măcar ştii să nu-ţi mai baţi capul.
Totuşi, eu sunt curioasă de altceva. Tu realizezi că nu trebuie să înveţi la toate materile, nu? Că eu sunt a8-a şi mă mulţumesc cu ce prind prin clasă în mare, iar notele mele sunt bune.

| Bl0ndu12 a răspuns:

Incearca,daca nu accepta din pacate asta e.Un copil are dreptul la mai mult timp liber cred eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Vezi-ți de treabă, că ți-i pui pe toți în cap. Cum îți închipui că o să accepte un profesor o fereastra de patru ore? Nu e prea mult? Mai fă-ți și tu din teme în weekend, ai avea destul timp, de vineri după-amiază începând, sunt două zile și jumătate totuși.
Uite un mic ajutor http://lecturirecenzate.ro/ și http://lecturi-scolare. blogspot.com/

| lovemusic605 explică (pentru anonim_4396):

Păi, nici eu nu prea îmi închipui ca un profesor să aibă 4 ore libere! Însă eu cred că weekend-ul e pentru recreere după o săptămână plină: să mai mergi cu prietenii afară, să te mai plimbi, să mergi pe la rude, să faci plimbări etc., nu să stai şi să-ţi faci temele la 11 materii (dau şi eu exemplu)!

Răspuns utilizator avertizat
| lovemusic605 explică:

Mulţumesc de păreri! Nici nu ştiu căreia să-i dau fundă!

| lovemusic605 explică:

Mai vreau să menţionez că mâine e şedinţa cu părinţii de la 18! Dar tatăl meu iese târziu de la lucru şi n-ar avea cum să ajungă acolo pe 18. De asemenea, mama mea e la lucru până la 22 (pe tură de după-amiază). Diriginta însă ne-a spus că părinţii pot veni şi la 18:30 sau la 19 să mai vorbească în particular! Dar dacă deja procesul-verbal de la şedinţă va fi făcut deja şi tatăl meu nu va putea spune de problema cu orarul? Sau, şi mai rău, dacă tatăl meu nu mă înţelege nici atât cât a făcut mama mea?! Nu ştiu ce să fac! Eventual, vorbesc cu diriginta... Ţin minte că în semestrul I la şedinţă părinţii s-au plâns de orar că aveam şi luni, şi miercuri prima oră ed. fizică. Până la urmă, ni s-a mutat luni a 5-a oră să avem ed. fizică, dar şi profesorul de sport, şi directoarea (care face orarul) au comentat, fiind indignaţi că "Cine ne credem noi să schimbăm orarul?". Dacă numai din atâta s-au supărat, atunci cum ar face din asta cu desenul?! Mai ales că e şi mijlocul anului, chiar spre sfârşit, şi cred că ar zice directoarea ceva de genul (care ne este profesoară de geografie): "Acum vă pomeniţi şi voi, când deja e primăvară şi imediat e vară?!". Păi, ca să zic drept, la începutul anului nu mă gândeam aşa pentru că încă nu eram înaintaţi cu materia, dar acum suntem foarte în faţă şi primim teme multe! De aceea sunt disperat! Mi-e frică de cum ar reacţiona profesorii şi directoarea. Nu ştiu, eventual mai vorbesc cu diriginta! Văd eu! Ideea e să se rezolve cumva.

| lovemusic605 explică:

Încă ceva. Marţia trecută, în 6.03. 2012, la geografie, numai eu ştiam lecţia! Directoarea, supărată, i-a întrebat pe restul de ce nu şi-au învăţat lecţia. Nimeni n-a zis nimic. Deşi ăsta ar fi un motiv: că ziua anterioară am avut până la 15 şi am avut teme multe! Deci, am realizat că nici colegii mei nu se pot pregăti ca lumea pe marţi. Aşa că eu cred că ar fi mai bine pentru toată clasa să avem desen marţi de la 14 la 15, nu luni! Şi ca să nu vă faceţi nu ştiu ce idei că am un orar foarte încărcat, numai luni, o singură zi pe săptămână, am până la 15, deşi ar fi bine marţi să am!

| lovemusic605 explică:

Sunt foarte happy! Am vorbit cu tatăl meu şi a zis că o să-i spună dirigintei mâine, fie la şedinţă, fie în particular, după şedinţă, de problema cu orarul. Dar m-am înţeles cu el să nu-i zică mamei mele, că numai ne-ar ţine morală amândurora. Însă m-am înţeles cu el să o zică în mod indirect, nu să zică ceva de genul: "Fiul meu vrea să aibă desen marţi de la 2 la 3, nu luni!", ci să zică: "Luni-seara, copilul meu este foarte obosit şi îmi spune că mai are de făcut tema la geometrie şi la alte materii, că nu şi le-a terminat pentru că a avut ore până la 3! Însă mi-a spus că miercuri are un orar mai lejer şi atunci cred că ar fi mai potrivit să aibă marţi desen de la 2 la 3. " Oricum, poate îi voi mai spune şi eu, şi nişte colegi doamnei diriginte. I'm happy and I know it!

| lovemusic605 explică:

Am veşti bune! Tatăl meu a vorbit după şedinţă în particular cu diriginta despre ora de desen şi i-a zis că ar fi mai bine să avem marţi de la 14 la 15! Diriginta i-a zis că şi ea crede la fel şi că mai mulţi părinţi s-au plâns numai de faptul că avem ore până la 15! I-a spus că va vorbi cu profesoara de desen despre asta (vorba lui danadana28, ca şi colege, de la egal la egal), dar că nu poate promite nimic. În orice caz, sunt fericit că am încercat şi nu m-am dat bătut şi că nu sunt singurul care are problemă cu asta! Totuşi, aştept ziua de luni cu rezultatele (profesoara de desen predă la 2 şcoli: la a noastră şi la un alt liceu din oraş; de aceea nu va fi mâine, vineri, în şcoală). Încă o dată, I'm happy and I know it!

| lovemusic605 explică:

În legătură cu această problemă, am vorbit azi cu colegii, că aveam de gând să mă duc până la profesoara de desen să-i spun (până la urmă nu e aşa arţăgoasă cum pare). Dar unii din ei mi-au zis că nu vor chiar acum în mijlocul anului să se schimbe orarul. Alţii, care fac volei de performanţă, au zis că au aproape zilnic antrenament, inclusiv marţi de la 15. Atunci, bănuiesc că n-ar fi frumos să se ceară în fiecare oră marţi de la desen doar pentru că au antrenament. În plus, au şi luni de la 17:30. Atunci, îmi dau seama ce program încărcat au şi ei şi cât de "mult" timp liber au, dar ei nu se plâng. Îndură, asta e, că n-au ce face. Ei s-au băgat în asta, ei trebuie să suporte. Oricum, mi-au spus că antrenorul (la băieţi), respectiv antrenoarea (la fete) cu greu le fac
program pentru antrenament, chiar în funcţie de orarele celor care practică volei! De multe ori, au antrenament mai repede şi se cer de la ultimele ore sau chiar pleacă în cantonamente câteva zile sau toată săptămâna! Deci, asta e! Rămâne luni ora de desen de la 14 la 15, n-am ce face. Asta este partea rea. Şi acum, partea bună! Am observat mai nou că, nu ştiu cum, dar profesoara de matematică nu ne mai dă aşa de multă temă la geometrie, ci ne dă numai aşa de vreo oră, cât să mai avem timp liber. Deci, chiar dacă nu s-a întâmplat exact ce mi-am dorit eu, tot s-a întâmplat ceva bun, o părticică, o fărâmă din dorinţa mea acolo. Cred că aici e mâna Domnului (sau a dirigintei ori a părinţilor de la şedinţă)! În orice caz, eu sunt relativ mulţumit acum. Oricum, vă mulţumesc pentru înţelegere!

| bubulina2012 a răspuns:

Incearca sati convingi parintii di daca nu merge vorbeste cu diriginta si cu profa de desen... funda?

| bernylory a răspuns:

Pentru a avea timp liber, asteapta sfarsitul de saptamana.

| Elisa_7337 a răspuns:

Daca tu crezi ca profesoara s-ar enerva, mai bine sa nu-i spui. Eu sunt in clasa a VII-a si invat dupa-amiaza!(de la 12 pana la 18). Seara cand vin acasa mananc repede si ma apuc de teme. Scriu pana pe la 21:30. Pe la 22 ma culc si dimineata la 7 ma trezesc sa mai invat si sa mai scriu. Deci si eu am un program foarte incarcat.In week-end avem teme mai multe ca profesorii spun ca avem timp si ca nu avem alte responsabiitati decat scoala. Ei nu inteleg ca un copil trebuie sa se si relaxeze. Cred ca asata este problema tuturor copiilor. N-ai ce sa faci. Totusi, explica-i mamei tale, poate te va ntelege. Eu am vorbit cu parintii mei pentru ca ajunsesem intr-o faza foarte proasta, plangeam tot timpul si mi se facea rau(inca o fac, nu am reusit sa trec in totalitate peste asta) si parintii mei au spus sa invat mai putin (totusi, invatam prea mult-inca o fac fara ca parintii mei sa stie, dar nu ma pot abtine-au spus ca nu trebuie neaparat sa iau numai note de10). Deci, ceol mai bine este sa vorbesti cu mama ta, sa-i explici, sau chiar cu diriginta. Sunt sigura ca te vor intelege. big grin

| Dragos218 a răspuns:

Eu as zice sa iti imparti timpul cum trebuie sa te oragnizezi si poate vei avea mai mult timp asa eram si eu si de cand am descoperit asta am mai mult timp liber

| Mihai_Katalin_1996 a răspuns:

Buna! si eu sunt in clasa a VII-a, parerea mea este ca, daca ai vorbi cu colegi din clasa ta, sa o convingeti pe doamna profesoara sa-si schimbe programul. Aastfel o clasa intreaga ar avea o influenta mai mare asupra deciziei doamnei profesoare.

| lovemusic605 explică (pentru Mihai_Katalin_1996):

Nu prea cred! Cred că numai am enerva-o mai tare şi poate ne-ar şi scădea din puncte la note tuturor din clasă! Oricum, ne tot ameninţă că dacă nu terminăm desenele la timp, ne dă 4!