| gєσяgιαηα a întrebat:

am si eu nevoie de mesajul operei la poezia Alean de George Bacovia, va rog, urgent, nu gasesc nicaieri, dau funda :*
P. S: daca gasiti undeva si semnificatia unei strofe sau ceva de genul, nu e rau, va rog.

Răspuns Câştigător
| shawol a răspuns:

In opinia mea, poezia Alean de G. Bacovia transmite sentimente de melancolie, de tristete.
Titlul poeziei este alcatuit dintr un subst comun care defineste suferinta si durerea sufleteasca provocate de dorinta neimplinita.
Prima strofa se deschide cu descrierea cadrului natural( se incolaceste fumul/ si i pacla prin livezi). Peisajul este perceput vizual, atmosfera fiind intunecata: se incolaceste fumul. In a doua strofa, natura se percepe auditiv: rasuna, trist, de glasuri. in aceasta strofa apare omul, care indeparteaza tristetea, aducand putina veselie. ultima strofa transmite atat sentimente de veselie(c un zmeu copii alearga) cat si de tristete(si plangi... si i frig de toamna).
in concluzie, poezia Alean de G Bacovia transmite sentimente de tristete, melancolie. Funda? :*

| pgrazvy a răspuns (pentru shawol):

Multumesc si mie mi-ai fost de ajutor!:.

| Luca_Elena_1996 a răspuns (pentru shawol):

Ma voi inspira si eu :

| Micuta231 a răspuns (pentru shawol):

Sau ne poate da sa facem o scrisoare sau cerere telegrama din astea?

4 răspunsuri:
| Tomeniuc_Dorina_1977 a răspuns:

Poezia monocorda Bacoviana are o determinanta constanta in simbolismul si mesajul sau: recurenta sentimentului mortii, al degradarii si al neantizarii lumii.