Pai daca esti la mate-info ar cam trebui sa stii. Oricum ideea e ca un programator comunica cu calculatorul prin matematica.
Tu nici cu romana nu stai prea bine
"Vreau sa devin programator C++ / C -- etc. pentru jocuri video, filme, desene. orice"
Nici de "c--" n-am auzit. poate-l inventezi tu.
Oricum, de ce crezi ca se numeste MATE-INFO? daca nu aveai nevoie de mate se numea ISTORIE-INFO sau RELIGIE-INFO sau SPORT-INFO cine stie.
Daca nu-ti poti da seama de ce atunci du-te la teologie ca programator sigur n-ajungi.
Pai Casa Fi Un Programator Nu Iti Trebuie Matematica, Matematica este Pentru Calculat Orcum Este Calculator Si Pe Windows Casa Fi Un Programator Iti Trebuie Sa Sti Orce Sa Faci Pe Pc Si Limba Engleza Sa O Sti Perfect Sper Ca Tiam Fost De Ajutor. Funda?
Stați mă calmi și explicați-i băiatului. El vrea să devina programator, dar din câte se vede nu prea știe ce înseamnă asta. Nu îl criticați, fiecare are dreptul să își dorească orice.
Deci ca să fii programator nu trebuie să fii neapărat și master în TIC(tehnologia informației), cum a spus popedy, adică în sensul că nu știi cum să faci un site sau cine știe ce lucru, care necesită cât de cât știință în tehnologie (bine-nțeles, cu timpul, dacă devii programator o să înveți și lucrurile astea);
În al doilea rând, nu există programator de filme sau de desene animate, în sensul de programator de software-uri/jocuri. E o diferență mare între ele. Ca să fii programator (programe/jocuri) trebuie să ai o gândire foarte bună, pot să zic o logică bună și într-un fel imaginație (nu mă refer la imaginația aia cu care faci compuneri sau cu care visezi că ești în Disney Land). Nu știu cum să ma exprim mai bine ca să înțelegi. Gândește-te la un pom mic care are doar câteva ramuri și gândește-te la un arbore imens cu sute de ramuri și rămurele. Practic mintea ta trebuie să fie foarte dezvoltată și antrenată.
În concluzie, în același timp si informatica și foarte mult și matematica îți dezvoltă acest fel de gândire. De aceea îți trebuie matematica, nu că îți trebuie să faci cine știe ce calcule și nu stiu mai ce.
În legătură cu filmele și desenele, e altceva. Acolo trebuie să înveți un pic de teorie, să "meșterești" ceva pe calculator și practică (asta fiind descris cel mai sumar, stai liniștit nu e așa simplu).
Sper că ți-am fost de folos.