Amandoua cartile descriu locuri strabatute de autori:Geo Bogza insotind un rau in toata calatoria sa de la izvoare pana la varsarea in Dunare,Calistrat Hogas strabatand in pasul Pisicutii pitorestii munti ai Neamtului. Ceea ce face deosebirea dintre ele este stilul si aici fiecare cititor poate gasi interesanta fie una,fie alta dintre carti:cei care pretuiesc stilul clasic vor fi incantati de descrierile lui Hogas,cei care sunt atrasi de o exprimare mai bogata in neologisma si mai ales unele ce sugereaza maretie cosmica, as zice, il prefera pe Geo Bogza.Amandoua cartile, insa, pot oferi placerea unei lecturi interesante.
Pe drumuri de munte(dupa parerea mea).
Se discrie foarte frumos natura.Imi plac foarte mult cartiile in care se vorbeste despre natura(gen viata la tara, calatorii pe mare sau la munte, sau calatorii in jungla etc).
Sunt foarte interesante detaliile din descriere.
Bună! Şi eu sunt de părere că"Pe drumuri de munte" e mai atrăgătoare, deşi e interesantă şi cealaltă. Poţi citi aici povestirea unui fragment din prima, cu precizarea să originalul e mai nostim, fiindcă autorul are mult umor! http://wp.me/p18xd1-GY
anonim_4396 întreabă: