| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Am si eu o nelamurire pentru cei care sunt familiarizati cu psihologia. Nu inteleg terapia Gestalt, la modul cum anume reprezentantii acestei directii aleg intregul in detrimentul partilor componente. Eu am citit si m-am documentat despre aceasta ramura, dar tot nu inteleg concret cum anume ne putem raporta la intreg in detrimentul partilor sau fragmentelor. Ati putea sa imi explicati printr-un exemplu concret din viata sau chiar dintr-un caz terapeutic, daca cunoasteti? Si inca o intrebare: care e reversul Gestaltismului, care este orientarea psihologica bazata pe acceptarea partilor componente in detrimentul intregului? Multumesc mult de tot!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Terapia Gestalt se concentreaza pe intelegerea si integrarea experiențelor noastre in intregul lor.
Un exemplu ar fi sa ne raportam la noi insine ca fiind un intreg complex, in loc sa ne concentram doar pe anumite parti sau caracteristici. Reversul Gestaltismului ar fi abordarea reductionista, care se concentreaza mai mult pe analiza si separarea partilor componente in detrimentul intelegerii experientei ca un intreg.

1 răspuns:
| doctorandus a răspuns:

Gestalt? Terapia la care bati si in cele din urma injunghii o perna despre care zici ca e tatal tau sau mama ta?

Întrebări similare