Sistemul solar este alcătuit din Soare şi ansamblul de corpuri cereşti legate de acesta prin forţa gravitaţională: cele opt planete, cei 162 de sateliţi naturali ai acestora, cinci planete pitice, şi alte corpuri mai mici (care includ asteroizi, meteoriţi, comete, praf, obiectele centurii Kuiper etc.). În centru se află Soarele, iar obiectele cosmice specificate orbitează în general în jurul acestuia.
Pluto a fost considerată cea de-a noua planetă a sistemului solar, până când Uniunea Astronomică Internaţională i-a schimbat statutul, pe 24 august 2006, din planetă în planetă pitică (în engleză dwarf planet).
În sens general, o stea împreună cu alte obiecte cereşti ce gravitează în jurul său se numeşte sistem stelar, termenul "solar" referindu-se strict la steaua numită "Soare"
Cea mai apropiata stea de noi este Proxima Centauri aflata la 4 ani lumina distanta. Visul oricarui astronom este sa poata calatorii cu viteza mai mare decat viteza luminii, dar acest lucru nu este posibil inca si multi oameni cred ca nu va fi niciodata posibil. Eu nu sunt unul dintre aceia. Daca stam sa ne gandim bine acum un secol oamenilor li se parea imposibil sa calatoreasca cu viteza mai mare de 80 km/h
Astazi savantii cauta noi metode de a descoperii noi sisteme solare, dar chiar si cu cele mai avansate telescoape acest lucru este foarte greu si desi au descoperit multe galaxii si sisteme solare, nici o planeta descoperita pana acum nu a dovedit ca poate sustine viata. Exista doar un singur mod de a gasi si cerceta viata de pe alte planete: Sa dezvoltam un mijloc de transport care sa calatoreasca cu viteza mult mai mare decat viteza luminii
Raspunsul cel mai bun a fost al lui Puka! M-a inspirat si cred ca asta o sa si scriu! Thank you very much Puka!