| Anaoi28 a întrebat:

Buna TPU!
Am terminat clasa a 11 a și încă nu m-am apucat de eseurile pentru anul viitor, necesare pentru bacul la română, am doar câteva scheme. Întrebarea mea este: credeți că am timp măcar sa le termin pana in toamna, chiar daca nu le pot învăța? Măcar sa termin cu operele scriitorilor canonici. De învățat, cred că le voi putea învăța și pe parcursul anului școlar urmator. Menționez că sunt la filologie, iar daca vă întrebați, nu, profa nu ne-a dat eseuri nici pentru un sfert din opere, iar daca a facut-o, acestea nu respectă structura subiectului 3, au prea multa povestire, și, in primul rand, nu conțin toate cerințele. Voi când v-ați apucat de eseuri pentru bac? Le-ați adunat pe parcursul celor 4 ani, sau ca mine, le-ați făcut mai târziu, sau poate chiar pe ultima suta de metri?
Va mulțumesc!

12 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Din câte îmi amintesc(eu am dat bacul în 2015), eseul este ăla în care inventezi chestii, la care nu ai nevoie să înveți nimic. Eu n-am învățat nimic la română și am luat 6.7, parcă îmi picase Moromeții și am scris din amintiri.

| zurick a răspuns:

Mi-am terminat eseurile super târziu si am învățat în ultimele 3 săptămâni la română laughing nu face ca mine, dar oricum ai timp. Cel mai bine e să te apuci din timp. La restul, am învățat din timp.

| Anaoi28 explică (pentru zurick):

Mulțumesc de sfat!
Tot spun că mă apuc de învățat de un un, dar am tot amânat. Sper sa reușesc acum.

| dinaprilie a răspuns:

Inainte de bac 1-2 luni am invatat 3 la intimplare si norocol mi l-a scos in cale pe unul dintre ele.

| Anaoi28 explică (pentru dinaprilie):

Sper sa am si eu noroc, dar ma stresez și încerc oarecum sa ma mai inspir si din întâmplările altora.
Mulțumesc mult!

| dinaprilie a răspuns (pentru Anaoi28):

Da, e si bine e si periculos. Cica dupa unii gandul creeaza materie. Dupa altii producem doar par unghii si kk. Mult succes!

| MValentin a răspuns:

Stii ce sa faci?
Faci la fiecare poezie/roman/nuvela ce pica la bac o schema de maxim 2 pagini.
Apoi pregătești un eseu de 400-500 cuvinte.
Dupa aceea vei lua fiecare opera in parte vei invata schita dupa care te vei uita peste eseu si la final mai aproape de bac te uiti pe Youtube la Grabriel Braic de exemplu.
Eu asta am făcut înainte de bac si am luat 9 si ceva la română.

| Anaoi28 explică (pentru MValentin):

Buna!
Îți mulțumesc foarte mult! Sper sa am timp in vara asta, daca nu pentru Toate operele,, măcar pentru operele cele mai importante. Mulțumesc de sfaturi, e bine sa mai auzi și din experientele celorlalți.

| InYourMind a răspuns:

Dacă înveți 6 cele mai importante e perfect laughing asa ne-a zis pana la urma profa ca de fapt erau 12-15 dar a zis hai pentru minim de nota și poate noroc jumătate din ele rolling on the floor

| boris6754 a răspuns:

Tu glumesti? am invatat in 2 saptamani romanele, basmul si nuvela, a picat nuvela. bam. 10 la bac!
toate ca toate, as recomanda sa nu te duci la plesneala ca mine. daca inveti timp de 2 luni e perfect, zic. nu trebuie sa inveti cuvant cu cuvant, am incercat eu si era sa cad in depresie. inveti ideile in mare si elaborezi cu cuvintele tale. inveti definitii pe la curente literare si gata

| Anaoi28 explică (pentru boris6754):

Buna!
Mulțumesc!
As mai avea o nedumerire. Știi, există și autori care nu fac parte din cei canonici. Ce recomandare îmi dai: să mă axez doar pe cei canonici, sau sa mai învăț și câțiva dintre ceilalți? Ție ce ți-au spus profesorii la momentul respectiv, pe ce e bine sa pui accentul? Știu, poate sunt cam enervanta, însă profa mea de romana nu ne-a spus ce este cel mai important de învățat. Eu cred că dacă învăț doar autorii canonici o sa fie bine. Nu am auzit de vreun subiect la bac( subiectul 3) despre Ion Vinea, sau alții din lista.

Mulțumesc!

| boris6754 a răspuns (pentru Anaoi28):

Exista 0% sanse sa dea autori necanonici la bac. nici macar profa mea insistenta nu prea s-a chinuit cu ei.