| Katherine20 a întrebat:

Am următoarea întrebare : La ce ne ajută matematica în viață? Numa refer la calcule ( adunare, scădere, împărțire, înmulțire, procente, radicale ) sau chestii care chiar sunt importante în ea - mă refer la exerciții complicate gen : 20 la puterea 21912 + 10 la puterea 2392, sau la geometrie, toate chestiile alea cu mediane, înălțimi și probleme complicate nu doar aflați aria sau perimetrul laughing. Părinții mei nu au mai folosit aproape deloc matematica după terminarea școlii. oh go onj Chiar nu înțeleg...ok, îți trebuie dacă vrei să te faci profesor sau ceva de genu dar în rest? Pe stradă nu te întreabă nimeni exerciții / probleme de mate straight face. Nu-mi răspundeți cu : Îți dezvoltă gândirea, logica. Bine dar cred că poți gândi logic și normal și fără să știi toate alea la mate happy La fel și cu română. Deși română este una dintre materiile mele preferate [ am doar note de 9 și 10 ] nu înțeleg folosul. Este normal să știi să citești, să scrii corect gramatical și să vorbești corect și expresiv, să știi să conjugi un verb dar cazurile lor? thinking Infinitiv; Condițional-Optativ; Imperativ etc sau la substantive; Nominativ, Acuzativ etc și toatee funcțiile sintactice? Mie spre exemplu îmi place română și mi-ar plăcea să fiu profesoară dar sunt unii care chiar nu o suportă și n-o înțeleg. [ La mine este așa la matematică.] Sunt în clasa a - VII-a A și nu înțeleg crying. Este când am vreo 30 de exerciții de pe o zi pe alta și grelee! În loc să mă ocup de ce-mi place îmi ia cam vreo 3-4 ore temă la mate straight face. Materiile mele preferate sunt română, muzică și limbile străine love struck și uneori nu apuc să învăț la ele din cauza matematicii sau fizicii unde am o groază de teme. Voi ce părere aveți? Aa si sa nu uit : In alte tari [ Italia, Spania etc ] nu se invata ce se invata la noi. straight face Am o colega care a plecat acum 2 ani in Italia si a spus ca lucrurile acolo sunt muult mai usoare. Acolo ce facem noi în clasa a 6-a ei fac în în a 9 sau a 10-a straight face Voi ce părere aveți? happy

27 răspunsuri:
| pwp a răspuns:

Sunt de acord cu tine..in scolile noastre se fac niste lucruri inutile pe care nu le vom folosi niciodata.Dar asta e programa.ce sa facem?

| Narcis2007 a răspuns:

Fara matematica nu ar mai fi tehnologie...desigur ca o vanzatoare nu trebuie sa stie numai adunarea si scaderea dar matematica adevarata e folosita de ingineri, arhitecti, astronomi, programatori si multi altii...matematica sta ascunsa la baza societatii noastre doar ca in Romania matematica e predata ca ceva abstract ce pare ca nu ajuta cu nimic(de aceea nu e prea placuta)
acum la romana chiar si mie mi se pare nefolositoare cazurile/modurile dar totusi cred ca daca nu am avea habar de ele nu am vorbi chiar asa de corect(iti intra in reflex de la exercitii multe)

| dddddadada a răspuns:

La dezvoltarea mintii, cica. Si in Spania nu se invata lucruri grele, pana in 3 eso si 4 eso, atunci baga cu stiinta in tine pana nu mai intelegi nimic, te-am pupat, ceau

| zurick a răspuns:

Si eu sunt in a VII-a happy
Matematica la ce te ajuta? Poate te ajuta sa iei o corigenta si cam atat, doar in cazul daca viitorul tau are la baza matematica atunci da te ajuta.
Mai mie imi place matematica deocamdata fiind materia mea preferata...
Lb si literatura romana?
Bai asta te ajuta mai mult ca-i si normal ca nu ai vrea sa creada ceilalti despre tine ca esti analfabet si in rest ii ajuta pe cei din domeniu.
Fizica sad stiu e o materie dubioasa.

| lc13cm3 a răspuns (pentru zurick):

Cu te ajuta romana?! Adica sa scrii si sa citesti da, dar in rest... cu ce?!

| zurick a răspuns (pentru lc13cm3):

Vă rog să mai citiți odată răspunsul dat de mine mai sus happy
Am spus că ajută mai mult deoarece n-ai vrea să creadă careva că ești analfabet.Nu ne pricepem cu toții la acelaș lucru, dar este rușine să fii român și să nu-ți cunoști propria limbă.
O seară frumoasă vă doresc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O prostie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tocmai asta e cel mai important in legatura cu matematica, te invata sa gandesti logic. Tot ce e in Univers are legatura cu matematica.
Plus ca unii chiar o sa aiba mai tarziu nevoie de matematica, mai mult decat altii. Poate si tu, pentru ca nu stii inca sigur ce meserie o sa ai mai tarziu.

| fearlessss a răspuns:

Matematica e TOT! Cu ce te ajuta? Cu tot. Daca lumra vrea sa evolueze are nevoie sa cunoasca universul si spatiul. fara mate nu se poate. Teoria Big Bang ului a fost formata pe baza unor teorii matematice desigur impreuna cu bio fizica si chimie.Calculatoarele au aparut prin mate.Sinusuri si cos si tg si ctg(daca le stii) ajuta la aflarea distantei dintre stele si pamant, triunghiurile alea exista..pana la urma orice obiect are in alcatuire figuri geometrice.Cat despre romana..Adevarat! E o prostie fara rost

| Katherine20 explică (pentru fearlessss):

Da, matematica e utila pentru cine e pasionat pentru cine e matematician, informatician etc dar restul? straight face Fara suparare dar in alte tari nu se face scoala cum se face la noi si totusi tot o duc mai bine ca Romania happy.

| fearlessss a răspuns (pentru Katherine20):

Pai dupa parerea ta doar matematicienii, informaticienii etc..trb sa stie mate? Mate are legatura cu evolutia, care e esentiala vietii..esti fiinta vie? Daca da, ar trebui sa tw intereseze.
Cat despre alte tari..cauta Iluminatii pe net si vei afla de ce sunt unele asa de dezvoltate.Si daca la unele nu se aplica faza cu Iluminati sunt si alte explicatii(poate ca iluminatii nu exista, deci trrb sa fie si alte motive):Invata totul mai practic.ei fac multe aplicatii nu doar teorie...

| Katherine20 explică (pentru fearlessss):

1.Noi nu am apărut prin teoria evoluției sau Bing-Band sau cum o numiți voi, oamenii au fost creați de Dumnezeu happy. Dar în fine, nu asta era ideea. Ideea era că da doar ei trebuie să știe matematică avansată. Dacă eu de exemplu vreau să fiu profesoară de engleză la ce îmi trebuie mate? Excluzând calcule și chestii care e normal să știi. Eu mă refer la probleme din alea grele. Gândește-te înainte să scrii cevawinking

| fearlessss a răspuns (pentru Katherine20):

Gandeste tu.Ce *****ne intereseaza pe noi ca tu vrei sa fi profa.tu nu intelegi ca omenirea trebuie sa avanseze, sa EVOLUEZE nu conteaza meseria..cand o sa intelegeti copii prosti ca viata nu e numai:scoala, facultate, servici, familie, batranete si moarte.Lumea a fost facuta sa se dezvolte intr un mod logic, rational ducand spre o lume a tehnologiei indiferent daca va place sau nu.Tu asta nu intelegi..lumea nu se rezuma la Eu vreau Eu fac aia etc..suntem un tot si trebuie sa privim in ansamblu. daca nu exista matematica nu existau atatea medicamente si aparate inteligente care au salvat vieti, nu am fi putut intercepta cutremurele..etc.Romana si matetile voastre stupide care nu fac decat sa arate viata ca fiind magica si buna sunt niste prostii fara sens si irreale

| Edwward a răspuns (pentru Katherine20):

Oh.daca o spui asa, putem afirma si faptul ca am fost adusi de barza, sau ca exista zana maseluta. Ce ne-ar opri? Stii tu cine este Dumnezeu? Ai tu idee macar ce inseamna teoria evolutiei sau teoria Big-Bang? Intreaga ta existenta este bazata pe matematica, este facuta pentru a-ti imbunatatii calitatea perceptiilor tale, iti modifica oarecum algoritmul prin care tu poti vedea ceva. Cunoscand matematica avansata, vei deveni mult mai analitica si vei reusi sa gasesti solutia in problema, in absolut orice domeniu.
Aducand vorba despre Dumnezeu...tin neaparat sa mentionez faptul ca pana si biblia e plina de matematica, acesta fiind motivul pentru care foarte putini au citit-o si au inteles acele randuri.
PS: Citeste mai mult, experimenteaza, studiaza inainte de a face o afirmatie... sau poate deja ai facut asta, deoarece postarea e din 2013 din cate vadwinking in aparitia noastra sunt implicati toti factorii mentionati de tine(evolutia, dumnezeu, big bang ul, chiar si altii) dar aici te las pe tine sa te documentezi daca vrei. tongue

| JucărieLEGO a răspuns:

Calculatorul asta la care stai si debitezi tampenii si un ocean de emoticons...are la baza multa matematica.

| Killeramaster a răspuns:

Matematica te ajută să treci examenul laughing.Că după, dacă te duci la filologie(cum vreau eu)...Nu mai faci.

| Dan193 a răspuns:

Ok, jur ca-m citit tot x_x Acum matematica amanuntita ca si biologia, geografia va fi o baza pentru cei care merg la economie, medicina, etc. Ca sa faci matematica superioara nu cred ca treci stiind doar adunarea si inmultirea.

| ProfDeMate a răspuns:

Draga de tine,
Nu te supara, dar nu este de mirare ca nu intelegi la ce iti trebuie matematica. Temele pe care le ai la matematica si la fizica (si numai) sunt menite sa te ajute sa intelegi lectiile predate. Sper ca nu te deceptionez, dar in toate tarile intr-o anumita clasa se invata aproximativ acelasi lucru. In unele tari optiunea privind caracterul real sau uman al studiilor se face in gimnaziu si din aceasta cauza poate parea ca sunt mai simple. Cu regret, dar colega ta ori nu a inteles mare lucru din ce s-a intamplat acolo, fie te induce in eroare. Ce pregatire crezi tu ca este necesara pentru a deveni inginer, informatician, matematician, fizician,... vrei sa continui? Crezi ca poti deveni medic fara cunostinte temeinice de chimie? Daca crezi ca da, iti sugerez sa te tratezi tu cu un medic care nu are cunostinte de chimie, de exemplu... vrei sa continui exemplele? Numarul mare de exercitii pe care il primiti reflecta nivelul patetic al clasei, iar profesorul incearca sa va faca cumva sa exersati, pentru a ridica nivelul clasei avand in vedere ca la anul veti avea Testarea Nationala.
Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar pentru ce iti doresti tu nu trebuie sa termini nici macar clasa a VII-a. Stai linistita e ultra suficient cat sti...
Parerea mea este ca esti gresit informata si pui problema profund eronat. Sunt sigur ca trebuie sa reconsideri complet atitudidea fata de matematica, in special, si scoala, in general. Sau, poate trebuie sa te opresti de acum. Ocupate de altceva, nu stiu de ce anume, dar sigur vei gasi tu ceva...
Eu iti urez succes in orice vei intreprinde,
Prof De Mate

| Katherine20 explică (pentru ProfDeMate):

Prof De Mate, serios? laughing. Nu inteleg care e problema ta. Nu am vorbit de scoala in general ( daca chiar te intereseaza la celelalte materii am note de la 8 in sus doar la fizica si mate am note mai mici...) E normal, fiecare trebuie sa stie lucruri despre domeniul in care lucreaza. Nici macar nu am zis ca vreau sa fiu una din cele enumerate de tine. Stiu exact ce vreau sa fiu si la care nu am nevoie de mate. Tu vorbesti de parca fara ea nu am putea trai. straight face Please, parintii mei nu stiu mate si multi oameni la fel si totusi traiesc bine mersi happy. Nu toti trebuie sa fim medici, ingineri, matematicieni, okay? Asa cum am spus vreau sa fiu profa de engleza sau romana la ce ma ajuta la meseria asta matematica? raised eyebrows

| ProfDeMate a răspuns (pentru Katherine20):

Tu vrei sa fi "profa de engleza sau romana" spre exemplu. Ceea ce e foarte bine, dar nu crezi ca ar fi pacat sa calculezi gresti mediile elevilor tai? Sau poate ai sa doresti sa verifici daca notele acordate de tine sunte credibile, adica sunt dupa o lege de distributie normala, despre care vei invata, tot la matematica, ca se numeste Clopotul lui Gauss...
Pacat! Ti-ai propus sa faci cariera in invatamant si ii negi esenta, construirea nivelului minim de cunostinte pentru accederea in etapa urmatoare de pregatire...
Sa sti ca fara matematica nu putem trai... poate un individ ar putea avea norocul sa traiasca "bine merci" fara matematica, dar inginerul care a proiectat si construit computerul tomograf cu care medicul a identificate anevrismul pe cortexul individului respectiv sigur a trebuit sa stie si oricat de banal ar suna, sa stii ca a inceput sa o invete in scoala...
Ar fi pacat sa fim toti medici, ingineri, matematicieni... Leonardo Da Vinci a fost toate la un loc si a lasat umanitatii o opera pe care inca se straduieste sa o inteleaga...
Oricum... mult succes in ceea ce ti-ai propus... si cand revi la sentimente mai bune fata de matematica si fizica, acorda-le putin timp si nu vei regreta.
Cu bine,
Prof De Mate

| WeAreLegion a răspuns:

Educatia in Romania e o poceala care te face mai prost in loc sa te faca mai destept, programa e total pe langa subiect mai ales mate-fizica unde inveti niste lucruri total inutile care nici macar nu stii daca au vreo aplicatie reala, parearea mea este ca mai avem multe lucruri de schimbat in invatamant pana cand vom ajunge la o forma care sa dea randament si nu sa ne ocupe timpul si nervii degeaba!

| DubleL a răspuns (pentru WeAreLegion):

Ai dreptate! sunt unele materii care nici nu stiu cu ce te ajuta in viata. si noi suntem generatia care ar trebui sa schimbam ceva! noi, tinerii de azi, putem schimba viitorul Romaniei.

| AnonimulRo a răspuns:

Sincer, noi din toata materia pe care o facem la matematica in Romania ar trebui sa stim doar jumatate (sau un sfert). Adevarat ca matematica e "un ciob" din viata noastra, ce ne poate ajuta chiar mult facand chiar si inconstient acest lucru. Dar, nu avem nevoie si de sumele lui Gaus, intervale etc., totusi, daca nu ar exista matematica, nici macar nu am sti in ce pozitie ne miscam( orizontal sau vertical), am putea crede ca sfidam gravitatia, daca nu ar fi numerele.

| edoardo a răspuns:

Matematica in general e importanta deoarece te ajuta sa gandesti mult mai rapid si mult mai logic. Probleme sta la profesori care te streseaza cu orice.Sistemul de invatamant al romaniei e sub orice critica.

| DubleL a răspuns:

Toti ne intrebam asta laughing dar matematica te ajuta sa-ti folosesti o gandire logica, sa gandesti mai repede :*

| Katherine20 explică (pentru DubleL):

Da, dar poti gandi logic si normal si fara sa stii cine stie ce exercitii complicate...straight face

| Answerosu a răspuns:

In sfarsit cineva care gandeste. Chiar daca nu a fost formulata ca o intrebare, "intrebarea" ta e corecta. Ma bucur ca nu sunt singurul. E adevarat, Informatica si Fizica sunt 90% matematica si munele lucruri trebuie sa le inveti, DAR NU INTELEG DE CE NE CHINUIE PE TOTI CU ABERATIILE ASTEA? Si in privinta exercitiilor ai si mai mare dreptate. Nu suntem batuti in cap sa trebuiasca sa facem toaaaate exercitiile astea ca sa intelegem