Eu am dat astazi proba la oral. Am primit un text si 3 intrebari bazate pe textul respectiv(tema, anumite lucruri specificate etc.) si la al 4-lea subpunct am primit sa facem o compunere in care sa ne exprimam opinia. Eu am avut, la al 4-lea exercitiu sa fac o compunere in care sa-mi exprim opinia in legatura cu faptul ca paparazii fac mai mult rau decat bine. O colega a vorbit despre ce carti ii plac.
Succes!
De obicei examenul e simplu si consta in citirea unui text si raspunderea la cateva intrebari. Ai 10-15 minute la dispozitie sa citesti textul si sa raspunzi la intrebari in scris pe o foaie, pentru ca mai apoi sa o iei de la capat live in fata comisiei si sa raspunzi la intrebari dupa ce ai citit textul cu voce tare, ideea e sa nu citesti de pe foaie raspunsurile. Sunt intrebari simple, gen despre ce e vorba in text, persoanje etc. Nu cred ca ai nevoie de exemple, daca ai invatat sa vorbesti si sa citesti corect engleza. Exerseaza un pic cu voce tare acasa si puneti intrebari de copil mic pe ideea textului. Bafta.
PS. Eu cand am dat un astfel de examen am citit doar jumatate din text si am raspuns la 2 intrebari. A vazut ca stiu si nu si-a mai batut capul, de obicei profesorii nu insista daca esti fluent si increzator in tine, plus ca vor sa termine treaba mai repede.
Si eu tot azi.A trebuit sa citim un text si sa raspund la 6 intrebari, dar daca intrebarea presupune sa raspunzi doar da sau nu, profele iti vor cere si un argument.Altora le-a picat sa citeasca si sa dea sinonime unor cuvinte, sa explice niste expresii din text(una din intrebarile mele a fost si aceasta si am observat ca pe la majoritatea a fost). Depinde de profii cu care pici, pe noi ne-au intrebat in plus trecutul unor verbe.
Mie mi-a spus profesoara de engleza ca ne da o imagine si sa o descriem dar probabil difera nu stiu va multumesc foarte mult
Depinde de judet.Eu l-am dat in Ploiesti(Prahova) si toate subiectele au fost cu text si intrebari, dar am inteles ca exista si posibilitatea cu imaginea