Germană, bineînțeles. Olandeza și germana se aseamană, deci ai putea învăța olandeză după ce termini cu germana. Ceha și poloneza nu merită învățate după părerea mea, Rep. Cehă este o țară mică iar Polonia are aproape același nivel de trai ca și Romania. Dar eu unul aș învăța o limbă din țările nordice, ăia au un nivel de trai foarte mare.
Totul depinde de tine: ce doresti sa devii in viata si cat esti de capabila sa inveti o limba straina, la nivel inalt.
La nivel de incepator sau mediu nu merita sa inveti, fiindca o poti folosi doar daca mergi sa lucrezi in aceea tara. Iar de lucrat merita doar in tarile nordice si germanoide.
Limba cel mai des utilizată in toata lumea este limba engleză, restul sunt greu de invatat si sincer nu ai unde sa le folosesti, rusa, olandeza, poate sa zic Germana daca vrei sa te angajezi traducator germana română sau legalizari acte si traduceri din germană, dar este o limbă greu de invatat si daca nu vorbesti des germana o uiti. Engleza este cel mai des utilizata limba.
Eu consider ca ar trebui sa inveti germana deoarece dupa parerea mea este foarte importanta mai ales in tarile vecine cu aceasta si aceasta limba se invata in majoritatea tarilor precum Rusia sau alte tari. Multi oameni stiu germana si mi se pare ca este limba care ocupa locul secund in topul limbilor cele mai uzuale dupa engleza.