1.Fiecare elev are cate un cont virtual(care se plateste bineinteles) in care se inregistreaza testele si rezultatele. Testul complet are 7 module(examene)pe care le dai cand si cum vrei tu adica nu e musai sa le dai in ordine sau in anumite dati fixe(cu exceptia faptului daca dai la scoala si fixeaza profesorul o zi in care sa dati toti) si decurge cam asa:fiecare elev se aseaza la un calculator, deschide o aplicatie data de profesor, introduce numele si parola(atat numele cat si parola iti vor fi date de catre profesor)apoi da start unui modul si rezolva cerintele de acolo.Nu ai voie sa copiezi sau sa te uiti la cei din jur.
2.Sunt cel mai bine afisate pe http://www.dualis.ro/ daca dai la simulari ECDL iti poti face o idee despre cum e.Vezi ca la power point,word, exel o sa aiba si o parte in care va trebui sa lucrezi in prog, astea nu o sa fie totul grila ca pe dualis.
3. 7 module ca sa treci tot testul si sa ti se elibereze diploma
4.depinde de test, oricum ai timp sa le rezolvi pe toate, nu este deloc un examen de viteza.Ca sa le treci trebuie sa raspunzi corect la peste 75% din intrebari
Peste 10 000 de elevi si-au echivalat anul trecut proba de competente digitale de la Bacalaureat cu Permisul ECDL.
Permisul ECDL echivalaleaza proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului astfel: „utilizator de nivel mediu", pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL Start (4 Module); „utilizator experimentat", pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL Complet (7 Module).
Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Liceenii se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul ECDL, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.
Detalii la bac@ecdl.ro sau pe www. ecdl.ro
unu811 întreabă: