Eu te sfatuiesc sa ramai la liceul actual, aici ai profesorii-, colegii cu care te-ai obisnuit, prieteni.Mai important, ai note bune aici, daca te transferi risti sa ti se scada notele avand in vedere ca intri intr-un nou mediu unde mai dureaza sa te integrezi.Esti sociabila dupa cum reiese din vb tale, insa nu uita "cate bordeiuri atatea obiceiuri".
Orice decizie iti iei, iti doresc sa ti se implineasca visul.
Bună! Ei, eu m-am transferat tot în clasa a XI -a la un alt liceu. Pot spune că am regretat decizia de atunci. Dacă aș putea da timpul înapoi, alegerea mea ar fi alta. Mi-a fost greu, noi colegi, noi profesori - alte standarde. Am fost privită cu alți ochi. Având notele mari în primii 2 ani, făceau tot posibilul să demonstreze că nu le-am meritat. Pe lângă faptul că bisericuțele sunt deja formate. Într-adevăr, te-ai putea înțelege cu majoritatea, dar nu ai putea lega prietenii la nivelul lor. Eu îmi făcusem prieteni din clase diferite. A fost ok, dar îmi era dor de colegii mei din primul liceu. Nu știu cum aș putea să te sfătuiesc mai bine. Un adevăr pe care mi l-a spus și mama înainte de a mă transfera- Școala este peste tot la fel. Important este să vrei să înveți.
Nu mai judeca produsul dupa eticheta! Acesta este primul meu sfat, deoarece daca tu inveti foarte bine si poate esti si o fata inteligenta, presupun ca daca vei aplica pentru o universitate din strainatate, acolo se va da un examen pentru admitere, unde nu cred ca va conta de la liceu provii. Si crede-ma, nu neaparat liceele mai titrate sunt mai bune in ziua de azi...pentru ca daca tu vrei cu adevarat sa faci ceva maret, nu te opreste nimeni, iar acces la informatie ai, slava domnului, foarte mult.
Poti sa alegi din 2 variante.
1. sa te muti la inceputul clasei a 11-a ti-ar fi mai usor. si lupta sa ajungi printre primii din clasa.
2. pregateste`te la profesori din liceul respectiv..la materiile pe care vrei sa le urmezi mai departe in facultate
Dai funda? Ar trebui sa iti duci visul pana incapt! Dupa ce ai terminat universitatea poti sa mergi si atunci in strainatate.Eu zic sa ramai fiind ca stii mai bine orasul in care locuesti decat in strainatate. Urmeazati inima ea iti descrie totul! Funda?
Parerea mea este ca ar trebui sa te transferi. Nu trebuie sa iti faci griji aproape deloc despre faptul ca ar putea fi mai greu, pentru ca trebuie sa iei in considerare faptul ca este tot un liceu, in care, ca materie vei face 99 la suta ce faci la liceul tau actual. Totul depinde de tine, daca ai reusit aici, vei reusii oriunde la nivel liceal. cat despre prieteni, ar trebui sa gandesti pozitivi, pentru ca nu ii vei pierde pe cei pe care ii ai acum, ci mai mult, iti vei face altii noi. si in plus, diploma de BAC de la un liceu de renume s.ar putea sa cantareasca destul de mult in dosarul tau pentru facultate. in concluzie, sfatul meu: Muta-te cat mai repede.
Bafta!