| Miranda27 a întrebat:

TPU! As vrea sa va cer si parerea voastra. La scoala am de facut o carte in totalitate de mine(adica sa-i fac eu cotorul pagina de titlu cuprinsul si continutul).Eu fac o carte cu povesti, dar nu stiu exact ce titlu sa ii dau.Cartea are patru povesti,si o sa scriu pe foi jumatate de A4, deci o sa fie destul de groasa pentru ca intamplarile sunt lungi.M-am gandit sa-i dau la inceput titlul Povesti, dar m-i se para cam clasic si simplu acest titlu. Apoi m-am gandit sa-i dau titlul 4 Basme de vis dar e cam ciudat sa incep cu o cifra si nu prea stiu daca la aceste povesti pot sa le spun basme : adica in trei dintre ele se afla cate o printesa, cate un print care se casatoreste cu ea, un balaur, un zmeu, si niste lucruri si intamplari interesante pe care le-am inventat despre ei, dar in una din povesti este vorba despre un cal care are o suvita de aur, si cine ii este stapan va avea tot ce isi doreste, apoi calul ajunge sa fie a unei femei, deoarece nici un barbat nu l-a vrut pentru ca era urat.Deci daca a patra poveste nu este despre o printesa si nu are zmeu, dar are un cal magic, vorbitor, pot sa spun ca este basm? Si ce alte titluri interesante mai imi sugerati? Joi trebuie sa predau cartea.Dau funda! happy

2 răspunsuri:
| Creeper2000 a răspuns:

Paaai...Eu cred ca al patrulea chiar este basm, apoi iti sugerez:Basme din vis
Povesti magice
Basme clasice
Povesti medievale

| HelenEvans a răspuns:

Un text trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a fi basm:
-apar formule iniţiale, mediane şi de final -exemplu de formulă iniţială: A fost odată ca niciodată.'';
-apar cifre magice: ''Se dădu de trei ori peste cap...'';
-lupta se dă între bine şi rău.
Mai sunt şi altele, dar nu pot să ţi le scriu aici pe toate.
Da, ce spui tu seamănă cu basmele.
Aşa. Idei de titluri: Magia basmelor, Poveşti din imaginaţia mea, Lumea basmelor, Cele patru poveşti, Cele patru basme ale copilăriei, Magica lume a basmelor, Universul poveştilor. Nu prea am idei la ora astalaughing