| cinewa a întrebat:

As vrea sa va intreb ce parere aveti despre BAC-ul din Romania. M-am uitat la examenele pentru final de liceu si in alte tari mai dezvoltate, si am ajuns la concluzia ca in Romania BAC-ul este mult prea greu.
La romana, sunt de invatat zeci de comentarii pe de rost, cu citate, cu parerile criticilor literari. Acest lucru mi se pare ca ne exerseaza cel mai mult memoria, si nu abilitatea de a gandi pe cont propriu.
La matematica, este o bataie de joc, cel putin la M1. Sa va dau un exemplu: modelul de subiect de BAC din 2017, realizat de MINISTER, nu se compara in dificultate cu BAC-ul adevarat, realizat, evident, de acelasi Minister al Educatiei. De asemenea, matematica testata la BAC, este folosita prea putin in vietile de zi cu zi (aprox. niciodata).
Este adevarat ca BAC-ul este usor de luat, dar in ziua de astazi, cine se mai multumeste cu un Șase tras de par? Majoritatea elevilor tintesc catre limita superioara.
Mai am o nelamurire in ceea ce priveste BAC-ul: de ce este atat de dificil, cand diploma de bac nu reprezinta o valoare sau o recunoastere deosebita?
Alt exemplu: in Republica Moldova, tara care ni se aseamana mult, Bacalaureatul la Limba Romana, dar si la Matematica, poate fi considerat o GLUMA, in comparatie cu cel romanesc, dar pentru ADMITEREA la multe universitati straine, el poarta aceeasi "greutate" cu cel romanesc.

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care cand un roman cu studii superioare se duce in strainatate e privit ca ditamai intelectualul.
Verisoara mea a facut cand afost in clasa a 10-a un an de studiu in Germania si lucruri care ei i se pareau banale gen formula aia cu 1+2+3+...+100, aia se uitau la formula de parca vedeau alt univers.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să-i spună cineva proastei de Adry că formula aia se cheamă formulă Gauss, dar e atât de proastă că se mai crede și deșteaptă că a fost vară-sa în Germania.

Și pentru cinewa, bacul care se dă acum e penibil.
Poți face o comparație între cel dat sub 2000 și cel dat acum. Măcar atât să ducă singurul neuron al tău.

| cinewa explică (pentru anonim_4396):

Si ce daca inainte de 2000 BAC-ul era si mai greu? Daca cerintele au fost absurde atunci, inseamna ca trebuie sa fie si acum?
Dupa raspunsul tau foarte nervos, imi asum ca ai dat bacul inainte de 2000, si indiferent cat de greu a fost, pentru ca tu ai reusit sa il treci, consideri ca toti trebuie sa fim supusi acelorasi greutati. Probabil ca simti o nostalgie pentru perioada aceea, si orice ti-as spune nu te-as putea convinge. Adevarul este ca lumea se schimba, evolueaza, spre exemplu, in spitale, nu mai esti diagnosticat folosind doar aparatura din 90'. De ce invatamantul nu ar trebui sa evolueze, chiar daca asta inseamna sa devina mai practic si implicit, mai usor (daca este mai practic, automat sunt eliminate din programele materiilor lucrurile fara valoare practica)?

| anonim_4396 a răspuns (pentru cinewa):

Ești chiar extrem de prost.
Cerințele sunt din ce în ce mai ușoare la bac, tocmai ca orice idiot să îl poată lua.

| cinewa explică (pentru anonim_4396):

Extrem de prost ești tu. Eu vorbeam despre cei care vor sa ia nota mare în bac, NU MINiMUL posibil pentru a trece examenul, dar se pare ca de când ai dat tu bac-ul, ai și uitat sa citești.

| anonim_4396 a răspuns (pentru cinewa):

Fix Minimul posibil îți trebuie să poți lua notă mare.