Eu am zis ca e predicativa, iar ala poate fi luat ca epitet da e bine si grote infricosatoare eu l-am luat pe lumini ametitoare.
Si eu am zis la fel dar un coleg (olimpic) a spus ca e subiectiva
Subiectiva, problema este dificultatea rasfoirii, si eu tot grote infricosatoare am luat ca epitet, si profa mi-a zis ca e bine, succes
1.da poate fi luat epitet
2. e subiectiva findca NU exista predicat nominal incomplet si ceea ce nu apartine atributivei
Trebuie data fraza in intregime pentru a putea determina tipul propozitiei subordonate. Imi dai doar jumate de informatie si nu-mi pot da seama.
Eu zic ca e predicativa ca e in fata si poti sa zici Dificultatea rasfoirii este jalnica poate fi inlocuita "ceea ce ma jeneaza"cu adjectiv.
Am o intrebare, daca am scris din greseala mai mult decat trebuia la epitat, se depuncteaza? Adica epitetul era "lumina care inunda odaia" si eu am scris "ranita de lumina care inunda odaia".
Predicativa.Daca intorci propozitia obtii: Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza.
Da, se poate lua.Si eu asa am scris.
Profesoara de romana a spus ca e subiectiva...deci e clar
Ma ma lasi cu profesoara ta de romana, fiecare zice altceva este clar ca e predicativa
Pai asta'i fraza:"Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii"(e fraza pentru ca are 2 predicate), iar de aici poti sa-ti dai seamna ca e bubiectiva, adica ce putin eu asta am scris
Habar n-am cum iti suna tie propozitia "Dificultatea rasfoirii este jalnica", de unde jalnica = ceea ce ma jeneaza.
Mie nu-mi suna prea frumos. Dificultatea este jalnica? rasfoirea poate este jalnica, dar dificultatea?
Eu afirm faptul ca aceasta fraza e subiectiva..nu predicativa pentru ca NU exista PREDICAT NOMINAL INCOMPLET si nu atributiva pentru ca NU exista un SUBSTANTIV care sa duca la o propozitie subordonata atributiva.
O zi buna!
Toti profesorii din Romania spun ca e subiectiva iar voi schimbati parerea profesorilor ..ca doar ati facut la Litere si sunteti profesionisti.