La liceu scapi, toti trec unii cu o ciocolata, altii cu un rachiu sau un perfumel la profa si scap de aia la bac sant varza de nu trec. O ora sau 2 pe zi daca te pui cu matematica vei reusi si fara spagi o sa treci pot spune ca sant bani economisiti din partea parintilor.
Buna, alege cu incredere filo daca asta vrei, dupa poti urma orice facultate vrei, liceul nu are legatura cu asta, nu esti obligata dupa sa mergi pe acelasi profil. Profesoara respectiva te-a sfatuit sa intrii la stiinte ale naturii pentru ca acolo urmezi biologie-chimie intensiv, iar pentru facultatea de farmacie astea-s materiile de baza, practic ai invata ceva folositor inca din liceu. Dar repet, nu e obligatoriu, oricum in facultate incepi sa inveti in adevaratul sens al cuvantului, incepand cu anatomie pana la, laborator, genetica, etc. Si eu am urmat in liceu profilul stiinte ale naturii. La bac dai obligatoriu romana, mate m2 (mai usor decat matematica pentru real, care este m1) si ai de ales o materie dintre: biologie (anatomie umana/biologie vegetala si animala), chimie (organica/anorganica) sau fizica. Iar la competente sustii: informatica scris/calculator, engleza oral/scris si romana oral.
Succes!
Pai,la Stiinte ale naturii dai bac la Matematica, Romana, si ai de ales 2 obiecte din astea 3:Chimie,Fizica, Biologie.
Daca vrei sa te duci pe filologie, mergi mai departe la:Jurnalism, Stiinte Politice, Relatii Internationale, Turism, Limbi straine, Drept
Pentru a deveni farmacista, trebuie sa urmezi chimie-bio (stiinte ale naturii), insa la acest profil matematica e "usurica". Ce anume nu intelegi? Lasa-mi un mesaj la privat si o sa te lamuresc ce trebuie sa stii si despre liceu si despre facultate.
BAC:Română, Matematică(M2), TIC, Engleză sau Franceză şi dintre Biologie, Chimie şi Fizică alegi una la care vrei să dai. Aşa am auzit.
Iar de la filologie. Păi, poţi da la drept, limbi străine, litere, psihologie, pedagogie. Deci poţi să fii avocat, profesor, traducător etc.