Iar ai primit nişte răspunsuri anapoda, negîndite.
Cînd e vorba de " arie totală" este clar că e vorba de corpuri ( nu figuri), precum cub, paralelipiped, piramidă etc. şi deci aria totală va fi suma ariilor tuturor feţelor acelui corp geome tric ( triunghiuri sau pătrate sau dreptunghiuri, sau penta goane sau hexagoane, şamd).
Spre exemplu, aria totală a unui cub va fia aria unei feţe înmulţit cu şase.
La un paralelipiped, aria totală va fi egală cu suma ariilor fie cărei perechi de feţe.
Ai priceput?
Un corp geometric, de exemplu o piramida, trunchi de piramida, con, este format din baza (baza mare), suprafetele laterale si (la trunchi) baza mica. Ai o suprafata a bazei (o alta a bazei mici, la trunchiul de piramida/con) si o suprafata laterala, care ii suma suprafetelor fetelor laterale. Suprafata totala este suma tuturor suprafetelor, a bazelor si a fetelor laterale ale figurii geometrice. Si la alte figuri geometrice, la care nu se poate specifica care este baza (exemplu dodecadron, alte figuri mai complexe) suprafata totala este suma tuturor suprafetelor acelei figuri geometrice.
Wow.
Eu nu am auzit de "arie totala" pana-n clasa a 8-a si voi o faceti in clasa a5-a?!
A figurii geometrice respective nu?
Normal!
Salut! voi faceti aria totala in clasa a-5a? oricum aria totala inseamna toata aria respectiva
Da o facem si eu sunt clasa a V-a si azi dau si eu teza facem aria la patrat si dreptunghi.
Cum adica? si ce daca o facem in clasa a-5a?
Buna si eu am teza azi(clasa a V-a) aria totala inseamna aria inei figuri geometrice:patrat sau dreptunghi(aria patratului lxl iar aria dreptunghiului Lxl)succes la teza raspuns castigator?
Ms la fel!
Ai scris prostii. Succes la teză!
Aria totala = aria laterala + 2 aria bazei, adica ariile fetelor laterale + ariile celor doua baze : de sus si de jos. la piramina aria totala este egala cu : aria laterala + aria bazei, deoarece piramida are doar o singura baza spre deosebire de prisme. sper ca te-am ajutat succes!