Acum mult timp, un barbat tanar, numit Icarus dorea sa zboare ca o pasare.Si-a facut singur o pereche de aripi, folosind ceara. A zburat atat de sus incat a ajuns prea aproape de soare. Caldura i-a topit aripile si a cazut pe pamant si a murit. Asta este povestea in mitologia greaca clasica.
Omul a vrut mereu sa zboare.Multi oameni si-au devotat vietile construrii unei masinarii de zbor. Multi au murit in acest proces. Calatori, prin aer de atat de mult timp incat e usor de uitat realizarile pionierilor care au facut asta posibil.
Prima persoana care a zburat a facut-o in 1783 cu un balon cu aer cald proiectat de fratii Montgolfier in Franta. Primul balon cu hidrogen a zburat in acelasi an.Aceste baloane au transportat pasageri pana in 1930. Oamenii au continuat sa zboare cu balonul de atunci dar majoritatea pentru placere sau sport.
urmatorul progres dupa baloane a fost aeronava.Aceasta a fost balonul in forma de carnat alimentat de motor. primul zbor cu o aeronava (la france) a fost in 1884. multe aeronave umplute cu hidrogen au fost construite pentru a transporta un nr mare de pasageri. pe 6 mai 1937 cea mai lunga aeronava din lume, Hindenburg, a luat foc chiar inainte de a acosta in NY, omorand astfel 35 din cei 97 de oameni la bord. Aeronavele nu au mai fost folosite din nou de la acel accident.
au mai fost multe progrese in ultimii 100 de ani.in USA, Orville si Wilbur Wright au costruit Zburatorul, un avion cu doua perechi de aripi, unde pilotul statea culcat langa aripa de jos.Lanturile de bicicleta si rotile au conectat motorul la 2 elice ce se roteau de 450 de ori pe minut. pe 17 dec 1903, Orville Wright a facut un al doilea zbor pe o distanta de 36 m. Astfel primul aeroplan din istorie a zburat. in 1909, Louis Bleriot a zburat peste Canalul Englez. Peste 10 ani Alcock si Brown au facut primul zbor non-stop peste Atlantic.
zborul pentru pasageri s-a dezvoltat dupa primul razboi mondial. in timpul anilor 1920 pasagerii au zburat la bordul avioanelor postale dar in tarziul anilor 1930 zborul a devenit mult mai luxos. Avioanele s-au dezvoltat mult dupa cel de-al doilea razb mondial
pls poti sa faci singura continuarea :* noi am trecut de lectia asta si chiar sunt franta.
sper ca te-am ajutat putin.
si sa stii ca google translate nu e chiar asa de rau.partea proasta e ca traduce cuvant cu cuvant. deci o sa ai ceva de lucru.
FuNdItA? pls
Multumec foarte mult daydreamerbeliever! :*
Carnat ))))))))))))) Apropo, multumeesc mult Alisaa pentru intrebare si daydreamerbeliever pentru raspuns! Si mie imi trebuie :3 :** mercii
Stiu mai, dar am nevoie de raspuns si pana mai scriu eu acolo ma apuca Pastele
Future1234 întreabă: