anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.Ce tot inseamna expresia "'no"? De exemplu "no te las","no hai sa mergem".E folosita prin Transilvania..si nu stiu ce inseamna.

7 răspunsuri:
| alin180 a răspuns:

Este ceva specific acelei zone si nu inseamna ceva anume doar asa pun ei inainte de o propozitie.Si in alte parti sunt folosite cuvinte tot asa inainte sa inceapa o propozitie sau sa zica un nume de exemplu la Desa(Dolj) inainte de a spune un nume ei zic ale.

| GutuvanMorgan a răspuns:

E un fel de-a incepe o propozitie, sau o actiune, un fel de "acuma", te pregateste intr-un fel delicat cum numai un taran (vorbesc de taranul adevarat, cu suflet mare, de taranul OM, nu de taranul dobitoc) iti poate spune.Si-n ziua de azi, folosesc "fain/faina" in loc de frumos/frumoasa, nu ma intereseaza deloc caracterizari sau academia romana, sunt vorbe si/sau cuvinte din popor care trebuie sa dureze la fel de mult ca Pamantul. No, ai inteles?

| Changes a răspuns:

No acuma și tu.M-ai pus pe gânduri.Chiar dacă o folosesc destul de des nu m-am gândit niciodată ce înseamnă.

| Azurry a răspuns:

E un fel de prepoziție care se pune la începutul acesteia. De cele mai multe ori înseamnă "acum".

| AlyAleksandra a răspuns:

No=hai sau acuma

| Mihai_Smuliac_1976 a răspuns:

Inseamna ca daca vrei sa mergem

| Paduraru_Aurelian_1993 a răspuns:

Nu am fost niciodata in Transilvania dar presupun ca poti folosis "acum"ca sinonim.

Întrebări similare