După anii ’89, când s-a trecut la reducerea numărului de piese de artilerie sau gurilor de foc, în general, şi a tancurilor în special, până în 2002, plutonul de tancuri a avut 4 tancuri, compania de tancuri, 13 (3 plutoane a 4 tancuri + tancul comandatului de companie), iar batalionul de tancuri, 40 (3 compani a 13 tancuri + tancul comandantului de batalion).
Poate daca stau si ma gandesc mai imi aduc aminte si de celelalte unitati si mari unitati. Stiu ca sunt 3 brigazi de infanterie formate fiecare din 3 batalioane si niste unitati de brigada. Regimente si Divizii nu cred ca mai sunt.
Structura ( in ordinea descrescatoare) este brigada (flotila), batalionul (divizionul), compania (bateria, nava), plutonul (escadrila), grupa ( grupul) si soldatul.
Multumesc mult
N-ai pentru ce. Multumesc pentru apreciere. Mi-e cam greu sa-ti dau raspunsuri concrete ca au trecut 18 ani de pensie. Am fost militar.
Am uitat sa spun de corpuri de armata care sunt si ele cel putin 3. Cred ca sunt asa: 3 CA de infanterie, unul de aviatie si unul naval.
Nimeni nu iti poate da.Is informatii clasificate.Dar gasesti maruntisuri pe google