| WolfgangKreutzfeldt a întrebat:

Cine imi poate spune cum este structurata o armata? ( adica cate divizii are, cate regimente... etc si cati oameni contin fiecare ). De ex o divizie de tancuri cate tancuri, oameni are?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

După anii ’89, când s-a trecut la reducerea numărului de piese de artilerie sau gurilor de foc, în general, şi a tancurilor în special, până în 2002, plutonul de tancuri a avut 4 tancuri, compania de tancuri, 13 (3 plutoane a 4 tancuri + tancul comandatului de companie), iar batalionul de tancuri, 40 (3 compani a 13 tancuri + tancul comandantului de batalion).
Poate daca stau si ma gandesc mai imi aduc aminte si de celelalte unitati si mari unitati. Stiu ca sunt 3 brigazi de infanterie formate fiecare din 3 batalioane si niste unitati de brigada. Regimente si Divizii nu cred ca mai sunt.
Structura ( in ordinea descrescatoare) este brigada (flotila), batalionul (divizionul), compania (bateria, nava), plutonul (escadrila), grupa ( grupul) si soldatul.

| WolfgangKreutzfeldt explică (pentru Salontanul):

Multumesc mult happy

| Salontanul a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

N-ai pentru ce. Multumesc pentru apreciere. Mi-e cam greu sa-ti dau raspunsuri concrete ca au trecut 18 ani de pensie. Am fost militar.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Am uitat sa spun de corpuri de armata care sunt si ele cel putin 3. Cred ca sunt asa: 3 CA de infanterie, unul de aviatie si unul naval.

| eviiil a răspuns:

Nimeni nu iti poate da.Is informatii clasificate.Dar gasesti maruntisuri pe google