Cum sa n-aiba nicio logica aceasta botanica sistematica daca fiecare increngatura,clasa,subclasa,ordin,familie are caracteristici proprii,distinctive?!
Intai, familiarizeaza-te cu denumirile unitatilor sistematice (taxoni) si terminatiile acestora ( de ex: pentru taxonul "familie"care cuprinde unul sau mai multe genuri inrudite se foloseste terminatia "aceae" iar pentru "subfamilie" terminatia "oideae", pentru taxonul "ordin" care cuprinde una sau mai multe familii se foloseste terminatia "ales",pentru taxonul "clasa" se foloseste terminatia "opsida' sau "atae" iar pentru "subclasa" terminatia "idae", pentru taxonul "increngatura" se foloseste terminatia "phyta").
Apoi, fa-ti o schema generala incepand cu taxonul"increngatura"-> clase->ordine->familie->gen->specia reprezentativa.
Dupa ce faci schema unei "increngaturi" treci la urmatoarea etapa : caracteristicile comune ale fiecarei clase, ordin, familie si gen.
p.s.In procesul de invatare nu-ti vor fi indeajuns notitele tale de curs --- foloseste cursuri tiparite de botanica sistematica din cele recomandate de catre titularul cursului sau cauta pe internet ( vezi un pdf:http://chimie-biologie.ubm.ro/......matica.pdf si un curs :http://www.academia.edu/6874363/Botanica_II).
Prima data trebuie sa inveti cum sa inveti.
Orice materie are o logica si o structura logica.
Cauta structura logica si schiteaza-l pe o foaie de hartie, asemanator cuprinsului si titlurile capitolelor si subcapitolelor cartilor.
Daca ai fi citit mai multe carti, acesta ti-ar fi fost de sine de inteles...
Serios acum, N ai retinut chiar nimic de la cursuri? Daca retineai nu trebuia sa inveti atata si daca stateai si te uitai pe pereti/telefon si tot ramaneai cu ceva. Acum astea le inveti logic cu scheme pe foaie frumos. Eu asa am invatat pentru biologie, sau inveti pe de rost
anonim_4396 întreabă: