| Deead4 a întrebat:

cum imi dau seama daca modul de expunere este monologul? adica e o poezie si incepe cu Am ascultat din umbra cantarea lor inalta......si povesteste. Se creeaza taboul unui peisaj ( lacul cu broaste seara )
voi cum va dati seama de monoloc?
cum identific monologul?

Răspuns Câştigător
| Lilianalili a răspuns:

Prezenta verbelor si pronumelor de persoana I, apar intrebari retorice, nu se da raspuns sau poetul raspunde singur meditatiilor sale.

5 răspunsuri:
| dragos9234 a răspuns:

Daca vorbeste cineva singur si nimeni nu ii raspunde este vorba de un monolog.

| Stef0909 a răspuns:

Pai monologul este ce spune autorul in gandul lui adica sa-ti dau un exemplu: eu vin acasa si ma intreb in gandul meu "oare ce sa fac acum?"...ma intreb eu in gandul meu...intelegi? sper ca dawinking

| VivianneMnt a răspuns:

Daca se creeaza tabloul unui peisaj, atunci modul de expunere predominant este descrierea.Monologul este un tip de discurs continuu in care nu se asteapta un raspuns. In general monologul reda gandurile sau sentimentele personajului

| Elvina a răspuns:

Un personaj trebuie sa dialogheze cu sine insusi. Asta e monologul. De exemplu Pristanda vorbeste la un moment dat cu el. Descrierea unui lac cu broaste n-are a face cu asa ceva. Monologul se utilizeaza in nuvele, romane, comedii, fabule.

| AdiAdrian1995 a răspuns:

Monolog regasim in poeziile in care pronumele si verbele sunt la persoana I, prezenta intrebarilor retorice

Întrebări similare