Metoda clasică: invață până iți sar capacele! Nu există medicament sau soluție magică
Cel mai important este sa-ti manageriezi timpul in asa fel incat prioritate sa fie mereu invatatul. Incearca sa scrii ceea ce vrei sa retii de mai multe ori, reformuleaza, incearca sa explici cuiva, foloseste desene daca te ajuta, culori, sublinieri, scheme, ce functioneaza pentru tine. Daca ti-e greu la inceput poti folosi metoda pomodoro (gasesti pe net detalii si sunt si aplicatii) pana ce reusesti sa te comcentrezi destul timp. Nu lasa sa fii intrerupta de telefon sau alte tentatii ca sa procrastinezi.
https://youtu.be/arj7oStGLkU
https://youtu.be/n3kNlFMXslo
Învața absolut tot ce scrii pe caiet e la școala, in România asa vei primi note de 10. Dacă chiar asta îți dorești. eu îți spun ca mai bine te uiți la documentare, citești cărți bune nu "ion și Moromeții ", te documentezi mult, asa vei reuși in viața, asa vei deveni un om deștept, lucrurile astea te vor face sa fi cea mai buna varianta a ta. Dacă faci chestiile astea, nu vei fi ultimul din clasa ta poate ai noroc de profesori deschiși la minte sa te observe și sa nu te țină numai in note de 5 doar pentru ca nu ai învățat fraza cu fraza ce au dictat ei
Învață doar cuvintele importante nu trebuie să știi toată fraza doar cuvintele și frazele importante de exemplu la română când conjugi un verb înveți doar conjugare cu „eu" nu și cu tu, el, ea. ceva de genul eu scriam, eu scrisesem, nu trebuie să repeți tot, doar ce e importat, cauți prin lecție și subliniezi și gata, însă asta depinde de tine și de câte informații știi, dacă vrei să aplici metoda asta trebuie să citești multe cărți ca să știi ce e important căci așa toate cuvintele sunt necunoscute pentru tine.
Te straduiesti sa intelegi ceea ce citesti, totusi nu poti invata la potential maxim daca nu iti place ceea ce vrei sa inveti, rar sa i placa cuiva mai mult de 4 materii. Incearca sa fi foarte activa la orele profesorilor, sa fi favorita lor, chiar daca chestia asta iti atribuie prolecra de "tocilara clasei"
anonim_4396 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: