Iti poate da si sa demonstrezi ca aste o comedie dar structura este aceeasi. Dai definitia comediei si pe baza definitiei dai detalii din carte. De exemplu in comedii sunt satirizate diverse situatii si se apeleaza la nume comice (nu mai stiu exact daca asa se numesc, eu am dat bacul acum 2 ani, dar le gasesti in definitii) si dai numele folosite in piesa pentru a-ti sustine argumentarea.
O cerinta de genul asta ar putea fi "Demonstrati ca una din operele studiate la scoala apartine genului dramatic" sau "Demonstrati ca O Scrisoare pierduta de I.L. Caragiale apartine genului dramatic."
Daca iti cere lucrul asta dai definitia genului dramatic, caracteristicile si demonstrezi cu lucruri din carte. Sustii definitia cu argumente din opera. De exemplu genurile dramatice sunt impartite pe acte si scene, la fel este si O scrisoare pierduta, impartita pe acte si scene.
Iti poate da si sa demonstrezi ca aste o comedie dar structura este aceeasi. Dai definitia comediei si pe baza definitiei dai detalii din carte. De exemplu in comedii sunt satirizate diverse situatii si se apeleaza la nume comice (nu mai stiu exact daca asa se numesc, eu am dat bacul acum 2 ani, dar le gasesti in definitii) si dai numele folosite in piesa pentru a-ti sustine argumentarea.
Daca e vorba de Evaluarea Nationala, nu se cere comedia.
Daca e vorba de Bac, atunci ar putea fi
Viziunea despre lume si viata intr-un text dramatic/intr-o comedie/intr-o drama studiata sau Caracterizarea personajului.
Ca enunt ar fi : "Apartenenta la genul dramatic." Sau sa se demonstreze ca opera este o comedie, unde scrii carcateristicile comediei, definiti + trasaturi, parte cu "comicul". Normal ca au legatura.