E-urile (adică aditivii alimentari) sunt substanțe adăugate în alimente pentru a le îmbunătăți caracteristicile, cum ar fi gustul, aspectul, textura sau conservarea. Acestea pot fi atât de origine naturală, cât și de sinteză chimică. Prin urmare, nu toate E-urile sunt neapărat "naturale"
Din punct de vedere chimic, E-urile pot proveni dintr-o varietate de surse, iar compoziția lor poate fi naturală, sintetică sau o combinație a ambelor. Iată câteva exemple:
*E-uri de origine naturală: Unele E-uri sunt substanțe naturale extrase din plante, animale sau minerale. De exemplu, E100 este curcumina, un pigment natural din turmeric
*E-uri sintetice: Alte E-uri sunt sintetizate chimic în laborator.
E-urile sunt denumirile codificate al "ingredientelor" folosite in alimentatie.
Aceste substante pot fi naturale sau sintetice.
Dintre E-urile naturale face parte si sarea (NaCl).
Buna.Tot ce exista in jurul nostru este alcatuit din elemente chimice.Etichetele,,natural'',,,bio'',,,organic'' etc. sunt extrem de vagi si nu inseamna ce crezi tu ca inseamna.
anonim_4396 întreabă: