| livia123rotaru a întrebat:

Eu trec in clasa a-VIIa, si nu prea ma descurc ca mate (media de anul trecut a fost de 7, 45), si invat, dar cand ma scoate doamna la tabla sa fac un exercitiu parca uit tot si fac numai ce nu trebuie din calculul ala...
Puteti sa-mi dati niste sfaturi pentru a putea sa ma descurc bine la exercitii de mate?
Multumesc!
Cel mai bun raspuns primeste funda! :o

Răspuns Câştigător
| Zazy a răspuns:

Bună. happy
Nici mie nu imi placea matematica deloc, absolut deloc inca din clasa a 5-a, si cand stiam in ziua respectiva ca aveam matematica ma trecea asa...un fior. Simplu si la obiect, o uram, desi invatam (din obligatie). Cand mi-am dat seama cat de importanta e scoala, si ca examenul de clasa a 8 a e foarte important si ca de el depinde viitorul meu, m-am pus frate pe treaba. Indiferent de cat de putin iti place o materie, tot tebuie sa o inveti pentru ca la un moment dat in viata te vei lovi de ea. Sunt sigura. Ma rog, nu vreau sa te plictisesc cu povestea mea, dar ceea ce vreau eu sa spun este ca acum trebui sa tragi din greu fiindca mai ai 2 ani si vei sustine examenul. Eu nu vreau sa te sperii de pe acum, fiindca e simplu daca inveti. Trebuie sa repti mult, mult mult. Nu te lasa batut din prima. Daca vezi ca nu iti da corect, nu i problema. Fa-l din nou si din nou pana cand iti da, si te va motiva si mai mult. Ideea e sa exersezi. La matematica inveti prin exercitii, nu prin teorie... gen aici nu trebuie sa tocesti, aici trebuie sa exersezi mult si sa ai ambitie, ceea ce eu cred ca tu ai, fiindca se vede de la o posta ca iti doresti sa te descurci la matematica. Lasa emotiile deoparte si gandeste-te ca colegii si profesorul (cand esti trimis la tabla) nu exista. rezolvi problema pentru tine, acasa ( la asta sa te gandesti, cel putin pe mine m-a ajutat) Nu bagam niciodata in seama comentariile colegilor din spatele clasei (gen cand incercau sa imi sopteasca) fiindca voiam sa stiu eu si cand nu intelegeam, intrebam fara rusine, fiindca cu rusinea si c emotiile astea nu vei face nimic in viata. Eu asa am procedat si ma descurc, zic eu. La examen am luat o nota buna, mai exact 9 si 15. Si totul prin multa munca happy Iti sugerez sa te apuci si de meditatii, ( de preferat cu cel de la clasa, fiindca te intelege mult mai bine si stie ca esti o persoana emotiva, asa ca te va lua mai usor atat la tabla cat si atunci cand iti explica in particular la meditatii). Sper ca sfatul meu o sa-ti fie de folos, ai incredere in tine fiindca potiwinking

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ca ai emotii...ar trebui sa fii mai sigura pe tine, sa crezi ca poti sa rezolvi.Mergi la ore.Te vor ajuta mult ai sa vezi

| suntsuper a răspuns:

Ca sa te descurci la mate trebuie sa stapanesti bine exercitiile, deci fa-ti in fiecare zi temele, o sa vezi ca e mult mai usor. si eu am probleme mari la mate, cand ies la tabla ma blochez si parca imi vine sa stau acolo sa nu zic nimic pana ma trimite profesorul la loc. recunosc ca am facut vreo 4 teme intreg anul, deci problema la mine e lipsa de exercitiu. ar trebui sa faci si tu mai mult la mate.

| untaken a răspuns:

Repetitia este mama invatarii. Repeta formulele pana le stii pe de rost, apoi ia si refa acasa exercitiile rezolvate din clasa, asa o sa ai modele de pe care te poti corecta si o sa-ti intre in minte.