| anaishere a întrebat:

Bună, TPU! Eu vreau să dau testul bilingv (la engleză). Am auzit că sunt două probe: scris și oral. La proba scrisă nu am nicio problemă. Însă de proba orală mi-e foarte frică. În primul rând, nu sunt sigură pe accentul meu. În al doilea rând, am anxietate (tremur, mi se înroșește fața, respir greu, îmi vine să vărs) și nu știu cum o să mă descurc. Aveți ceva sfaturi pentru mine? Cum e la proba orală? Vorbim în fața și altor copii sau doar a profesorilor?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Whateverrr a răspuns:

Nu mai tin minte exact cum a decurs, ca l-am dat demult. Dar parca erau si cativa elevi in clasa, ne chema pe rand. Oricum, te intreaba chestii banale, pe subiecte abordabile. Sa vorbesti sigura pe tine, chiar daca ai emotii si sa ai in minte ca de trecut, oricum treci. Daca nu ma insel, trebuia minim nota 6 generala (oral+scris). Si profesorii evaluatori inteleg emotiile. Bafta!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ești clasa a 8-a, la ce rahat de accent crezi că se așteaptă ăia de la niște copii crescuți în ro? fii serios.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine ca Dincă nu a avut, și ai tu. Gândește-te că este un test, și cândva și cei în fața cărora dai testul, au trebuit să îl dea. Frica o ai când ucizi, sau comiti fapte grave. Aici ar trebui sa te consideri ca o profa de english. =) dacă ți-e frica mai amâna cu un an. Și uite asa trece viata. rolling on the floor

| Chris47 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bănuiesc că tu ai fost un mare viteaz la viața ta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Chris47):

Nu, dar na, la cum expui problema și spui ca tremuri, îți vine să verși, etc., evident că am vrut sa te incurajez, nu a fost cu scopul de a te jigni. Viteaz! Se pare ca ceri ajutorul unei comunități întregi dar nu vrei nici să-ți calci pe ego. Treaba ta! Oricum, eu îți urez succes, sa treci măcar cu nota minimă.