Lecții online găsești multe. Ceilalți ți-au sugerat și Duolingo -- e foarte bun! Pe Youtube găsești multe variante de cursuri făcute de români pentru români.
Cărți de engleză sunt tot felul de variante. Ce îți recomand (ca unul care predă engleza) ca și start este o carte, pe care eu o consider foarte bună, având explicațiile foarte bine redate, cu imagini multe și totul prezentat în mod dinamic și atractiv. Caută „Gramatica în imagini - Limba engleză" seria PONS, editura Litera. PONS este ceea ce îi dă valoare -- un mod de prezentare clar, concis și explicativ. Am văzut cartea la Cărturești în Iulius Mall la vreo 50 lei, însă pe elefant.ro o găsești și la 40 lei.
În ceea ce privește liceul, tu cred că știi cel mai bine. Adică, tu știi dacă ești de formație uman (engleză) sau real (mate). Dacă te pricepi și îți place matematica, du-te pe matematică că prinde bine de tot, iar engleza o poți face pe lângă foarte ușor. Depinde ce carieră vrei. Eu unul nu aș fi putut pe real, pentru că pentru mine matematica e o limbă cu totul străină. Așa că, am ales uman, adică limbi străine (învățabile de creierul meu)...
Dacă mai ai nelămuriri mai scrie-mi și am să încerc să mă dau cu părerea
Mai intai trebuie sa inveti vocabularul, e cel mai important.
Uite aici o gramada de poze utile, le poti printa sau le poti citi direct:
https://www.facebook.com/......ng/photos/
Duolingo iti explica in romana limba engleza. O citesti, o auzi si o scrii dupa dictare.
E un site/aplicatie interactiv/a si te poate ajuta foarte mult ca incepator.
Draga Riana, iti dau cateva idei ca sa inveti engleza si sa-ti si placa. Uita-te la filme cu subtitrare in romana, dupa un timp nu o sa mai ai nevoie de subtitrare si inca ceva, descarca jocuri cu hidden objects si o sa inveti distrandu-te. Si matematica e importanta daca o dai la bac. Sunt importante toate notele, ca sa intri dupa liceu la facultatea la care doresti.
Din experienta iti spun ca engleza o poti invata mai usor de pe internet daca citesti si asculti. Nu merge obligatoriu la toti dar poti incerca. Eu am inceput cu povesti scurte de pe internet (one shots). La inceput intelegeam foarte putin din ele (aproape nimic )dar pe masura ce citeam intelegeam din context sensul altor cuvinte. Am citit timp de un an si de la un nivel de nota 5 am ajuns la 8-9. Poti incerca sa urmaresti si videoclipuri de pe Youtube unde cineva vorbeste in engleza (youtuberi, tutoriale make-up etc.). Ca sa citesti o carte e destul de dificil deoarece are cuvinte si expresii mai complexe, de asta nu cred ca e bine sa incepi direct cu o carte adevarata, pas cu pas
.In ceea ce priveste liceul ti-as sugera sa mergi spre matematica deoarece engleza o poti invata si singura, din experienta acumulata si in afara scolii, matematica mai greu. In plus odata ce termini un liceu unde ai facut un profil bazat pe matematica (eventual si informatica) te poti orienta mai usor si spre o facultate. Succes!
Iti recomand Duolingo este pe telefon sau tableta o downloadezi din magazin play sau app store si cred ca ar trebui sa mergi in principiu pe mate si apoi engleza ex: La mate avansat si la engleza Mediu.
Aplicatia DUOLINGO, te distrezi si inveti! E gratuita, o poti gasi in GooglePlay, AppStore, este usor de inteles, perfecta pentru incepatori si nu numai