| Skyscarper001 a întrebat:

TPU! Imi puteti enumera, va rog, care sunt posibilitatile de a studia intr-o universitate de top( Harvard, Yale, Stanford), fara a plati nici un ban, cu note foarte bune. Ma intereseaza in special universitatile de drept! Va multumesc!
P.S.- Am auzit ca exista un program prin care Universitatea iti imprumuta banii pentru studii, dupa care tu ii platesti inapoi dupa ce iti gasesti loc de munca! E adevarat? Mai mentionez ca eu locuiesc in Austria si am si cetatenie aici, daca conteaza!

5 răspunsuri:
| Mwha a răspuns:

Bună deci ascultă BINE ce.ţi zic eu aici, ai nevoie. Nu te lua despre profesorii comunişti din România, copii care habar n-au ce vorbesc sau chiar parintii tai care posibil au o gândire mai învechită. Uite cum stă treaba în Romania : '' e prea greu'' " e lasă, şi asa e bine" " ce şanse as avea EU? " şi aici vine răspunsul meu. Anual 10 romani ( aproximativ, normal) sunt admişi la Harvard şi îţi zic şi de ce, pentru la noi materiile sunt toate foarte stricte şi în General suntem "destepti " sa zicem asa. Dar nu suficient de deştepţi sa încercăm, sa credem în noi. Acum desigur, nu încurajez un copil din cuca-macaii cu 5 Pe linie sa meargă la Harvard, nu. Cred ca şi.ar da seama şi el singur ca n.are şanse. Însă, dacă ai media peste 9.50 ai şanse extrem de mari, chiar şi cu media 9. Tot ce trebuie sa faci este sa dai examenul toefl, sat. urile ( dacă vrei sa mergi în America) şi cambridge cae ( dacă vrei sa mergi în Anglia), mai trebuie sa.ţi umpli CV.ul cu tot felul de concursuri şi sa faci voluntariat. Şi nu uita, dacă anual intra 10 copii, TU de ce n.ai fii printre aceia? Găseşte şi asa. Şi îţi recomand sa te inscrii la campania de mentorat gostudy organizata de lsrs, sunt multe subiecte discutate şi lamurite, Pe care le.am citit si eu şi mi.au schimbat perspectiva. mult succeshappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vrei fara bani atunci ai nevoie de o bursa. trebuie sa ai note perfecte, enorm de multe activitati extrascoalre si sa primesti o bursa pentru ceva anume.

| Andryez a răspuns:

Simplu: sa ai o minte sclipitoare si sa-i dai pe spate, altfel nu prea vad alte sanse laughing

| eloise66 a răspuns:

Well, am sa incerc sa iti raspund cat mai complet si cat mai sincer.
In primul rand, posibilitatiile nu sunt nule in general ( Harvard pe drept sunt si iti voi explica mai jos de ce ). Ivy League dau burse, in general sub forma de need-blind financial aid; insa asta doar dupa ce esti acceptat iar procesul este unul extrem de selectiv.
Stanford are un numar redus de burse ( even need-blind ) pentru studentii internationali.
In general majoritatea au rata de accept de 6-7%. Harvardul a avut anul trecut 5.9% din 30.000 + aplicanti, iti dai seama ce lupta se da.
Mai mult decat atat la ORICE universitatea din USA se dau anumite examene. SAT sau ACT plus 2 sau mai multe SAT Test Subjects. Sunt notate pe o scara de la 200 la 800 iar ei cer peste 700 ( ceea ce crede-ma este foarte greu de obtinut. Se scad greselile din punctaj ).
Notele de obicei ar trebui sa fie intr-un range de 9.50 -10, cu activitati extrascolare care sa ateste ca te implici.
De asemenea la aplicatie mai este si piesa de rezistenta, eseul personal, ce tinde sa valoreze foarte mult.
(De testele de limba nu mai vorbesc deoarece presupun ca stii ca sunt obligatorii. CAE nu este acceptat )
Harvardul este specializat si probabil cel mai cunoscut pentru scoala sa de drept. Din acei 30.000 + aplicanti cam jumatate vor la drept iar toti aceia ce aplica pentru drept au scoruri perfecte. Fieldurile care sunt la mare cautare sunt cele mai inaccesibile.
In legatura cu imprumutul pe care l-ai mentionat, da, se practica acest lucru insa nu in USA. Acolo exista federal loans numai pentru cetatenii americani. In Anglia se dau imprumuturi pe care urmeaza sa le platesti dupa ce te angajezi dar numai daca castigi peste o anumita suma.
And btw, in ce clasa esti? Procesul de aplicare se incepe din clasa a 11-a daca vrei sa ai timp.
Hope it helped!

| Skyscarper001 explică (pentru eloise66):

Sunt in clasa a 9-a, adica a 5-a de Gimnaziu in Austria. Am citit pe Internet ca se face o scadere intre 'costurile scolii' si 'bugetul familiei', dar nu prea inteleg cum functioneaza, ai putea te rog sa imi explici daca stii?