| RianaUdroiu a întrebat:

Imi puteti recomanda va rog o carte despre istoria antica a romanilor? De preferat sa fie prin perioada lui Stefan Cel Mare sau sa nu treaca de anul 1700. Anul acesta studiez Istoria Romanilor si avem de citit o carte la alegere care sa aiba legatura cu cerintele de mai sus. Ah, si daca se poate, sa spuneti cateva cuvinte despre ea, gen o descriere sau chiar o parere (ar ajuta). Multumesc!

4 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Tu vorbești despre Istoria Evului Mediu, nu Istorie antică.

| Basthet a răspuns:

Bună! Întâi repet și eu ce a spus AC4S4: perioada menționată de tine se află în Evul Mediu, nu în antichitate. Apoi îți recomand să citești "O samă de cuvinte" și "Letopisețul Țării Moldovei" de Ion Neculce și "Descrierea Moldovei" de Dimitrie Cantemir. Caută pe blogul "Povestiri pe scurt de lecturi școlare", îți va fi de folos. Succes!

| corolav a răspuns (pentru Basthet):

Aceste cărți pe care le recomanzi tu se citesc foarte greu, mai ales pentru un școlar care nu prea are deprinderea cititului. Mă refer la stilul arhaic al creațiilor lui Ion Neculce și Dimitrie Cantemir.
În schimb, se pot citi cărți din creațiile lui Mihail Sadoveanu, Ioan Dan, Rodica Ojog Brașoveanu, Dumitru Almaș, Nicolae Bălcescu, Lola Stere Chiracu.
Se citesc destul de ușor și îl pot introduce pe cititor în atmosfera
istoriei neamului românesc, din secolele XIV - XVII.

| Basthet a răspuns (pentru corolav):

Ai dreptate, de aceea i-am recomandat acel blog, în care aceste lucrări sunt povestite în limbajul zilelor noastre, pentru elevi.