| Dianaㄨ a întrebat:

Imi puteti spune, va rog, cat mai detaliat posibil, ce materii se fac la Facultatea de Drept si, daca se poate, si ce inseamna magistratura? Stiu ca se da examen la gramatica si economie, dar nu stiu ce materii se fac dupa aceea si cum decurge totul. As vrea sa aflu cat mai multe.

Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Multe!
Drept Civil
Drept Penal
Drept Internațional
Drept Parlamentar
Drept Constituțional
Dreptul Muncii
Dreptul Familiei
Psihologie Judiciară
Logică Judiciară
Metacriminologie
Criminalistică
Medicină Legală
Istoria Statului Și Dreptului Românesc
Istoria Civilizațiilor Creștine
Dreptul Mediului
Și multe alte ramuri de drept...

Este foarte greu eu sunt student la facultatea de drept și este foarte greu, mult de învățat. Daca vii după un profil real, mate fizică, mate info, nu merită e mult de învațat și ce-ai facut în liceu nu te ajută cu nimic, daca vii dupa uman, e altceva că deja daca ai fost acolo înseamnă ca știi și o limbă străină, și ești obisnuită cu învățatul.
Îți spun ai cărți de 1000 de pagini de citit pe semestru! pentru examen.
În anul II se face practică și multe altele. Magistratura sau Consiliul Superior al Magistraturii este instituția cu rol de garant al independenței justiției, care propune Președintelui României numirea în funcție a judecătorilor și procurorilor și veghează la buna desfășurare a activității profesionale a acestora.
Mai este școala de magistratură dacă la ea te-ai referit, acolo trebuie să fii licențiat și să ai un master + multe ore de practică sa poți fi admisă. Cam atat am sa-ți zic mai multe detalii ma poti contacta printr-un mesaj.

| Dianaㄨ explică (pentru Azµre):

Multumesc mult. E chiar atat de mult de invatat? Adica, vreau sa spun, istoria e foarte importanta? Cred ca nu m-as descurca niciodata daca as da examen la istorie de vreun fel. Tocmai asta e, ca eu sunt la real, dar nu ma impac absolut deloc cu matematica sau fizica si as vrea sa urmez ceva de profil uman, respectiv dreptul...pt a ajunge judecator. Stiu ca e foarte greu, dar, sfatuieste-ma te rog. Spune-mi daca e totusi putina logica in ceea ce e si daca se poate descurca un om care a facut mate, fizica si info la greu.

| Azµre a răspuns (pentru Dianaㄨ):

La început primul an este, o să faci și Drept Roman care implică cunoștințe de istorie și de latină, de învățat ți-am zis ai între 500-1000 de pagini de materie pe semestru, în fiecare semestru se schimbă materia. Dacă înveți nu e o problemă dar trebuie să înveți și nu să tocești, multe subiecte sunt subiective trebuie să îți dai cu părerea să vii cu argumente etc etc. E destul de greu și dacă mai vrei să ajungi și judecător mai trebuie să faci scoala de magistratură care iarăși este grea. Oricum e mult de învățat. Dar daca te descurci eu zic ca treci. Eu unul am fost olimpic în liceu am terminat cu medie mare, dar la drept am restante, este greu.

Felicitari! Eu sincer apreciez pe cei care sunt la drept si muncesc pentru a-si implini dorintele. Bravo, tine-o tot asa, te apreciez foarte foarte mult. Ai putea sa-mi lasi te rog o adresa de e-mail prin care te-as mai putea intreba cate ceva? happy Oricum, eu la istorie si la latina sunt putin cam prea proasta, dar sa speram ca ma descurc. Si imi dai o veste foarte buna spunandu-mi ca nu trebuie sa tocesti. Multumesc foarte mult pentru rabdarea si timpul acordat!:*

A,da...si mai am o intrebare...mai sunt alte optiuni in afara de a deveni avocat dupa terminarea dreptului, si, eventual, a unui master?

Azure.b126149 id de mess da-mi add si vorbim

Ti-am dathappy
Am un ID ciudatbig grin

Da ai o grămadă... în primul rând în politică, consilier, consilier bancar, jurist, ca sa devii avocat trebuie sa faci un stagiu de 5 ani e futai al dracului, notar, poti sa te angajezi in administratia publica, purtator de cuvant etc etc ai multe posibilități.

| Ioana_Raluca_1996_8OMs a răspuns (pentru Azµre):

Ai spus ca sunt carti cu 1000 de pagini de citit. Sunt de citit sau de invatat acele carti?

11 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

1. Vezi orarul pentru fiecare an( in stanga paginii) : http://www.drept.unibuc.ro/Licenta-ZI-s26-ro.htm
2. Magistratura inseamna pregatire la Institutul National al Magistraturii dupa finalizarea facultatii pentru a deveni magistrat(judecator sau procuror).

| SimZ a răspuns:

Scuza-ma Azµre, dar ca sa devii avocat definitiv stagiatura se desfasoara pe parcursul a 2 ani! Nicidecum 5.

| Nicolae_Andreea_1998_zit5 a răspuns:

Nu mi se pare ca trebuie sa dramatizam asa mult ca este mult de invatat si nu stiu cate 10003737 de pagini. Daca iti doresti sa ajungi judecator fie ca esti pe real asa cum sunt Si eu vei reusi pentru ca muncești si munca iese la iveală. Iar acum sincer am verisoare judecatoare si au terminat acum 1 an -2 si nu spun ca este asa de incredibil de greu. Da este de invatat dar dreptul nu este o facultate pe care sa nu o poti termina daca iti place domeniul si ideea acestuia e imposibil sa nu reușești. Iar daca nu reușești din Prima nu te lasa. Toate joburile importante au nevoie de sacrificii. Si pana la urma hai sa ne gandim ca cei de la Medicină invata si mai mult si dureaza si mai multi ani si reusesc sa o termine. Asa ca hai cu munca si curaj. Vei reusi de pe real asa cum si eu voi reusi