anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna Tpu...Imi spuneti si mie toate personajele din Baltagul si toate locrile aidk sate orase.Am citit cartea dar nu mi le mai amintesc pe toatesadsadsad

FUnda si Vot:*:*:*

3 răspunsuri:
| IoanaTempah a răspuns:

Nu mai zi asa de fatada ca ai citit, ca sigur nici macar nu stii ce se intampla in acest roman.

| Monique_3125 a răspuns:

Buna!
Mai bine apuca`te de citit inca o data, ca nu sta nimeni sa ti le scrie aici...Nu e lunga cartea si nu uita ca de fiecare data cand citesti o carte sa-ti fasi fisa de lectura, continand personaje, intamplari, toponime etc!
Bafta la citit ca mai e putin si incepe scoala!happy

| alina5298 a răspuns:

Personajele sunt: 1.Vitoria Lipan - personaj principal şi figură reprezentativă de erou popular, întruneşte calităţile fundamentale ale omului simplu de la ţară, în care se înscriu cultul pentru adevăr şi dreptate, respectarea legilor strămoşeşti şi a datinilor "ea nu e o individualitate, ci un exponent al speţei" (George Călinescu). Ea este, aşadar, un personaj mitic şi un personaj-simbol pentru ţăranul român.
2.Gheorghiţă: - fiul Iui Nechifor şi al Vitoriei Lipan, aflat la începutul romanului la vârsta adolescenţei, parcurge, alături de mama lui, un drum al iniţierii către formarea lui ca bărbat, "de-acu trebuie să te arăţi bărbat. Eu n-am alt sprijin şi am nevoie de braţul tău".
3.Personaj absent, Nechifor Lipan: soţul Vitoriei Lipan, concentrează în jurul său toate acţiunile şi întreg zbuciumul interior al femeii, în strădania de a afla adevărul despre omul ei şi de a împlini actul justiţiar al pedepsirii vinovaţilor.

Spatiul in care se desfasoara romanul este satul Magura Tarcaului, pe langa apa Tarcaului, la poalele muntelui Tarcau. Romanul apare in anul 1930. Se poate stabili ca intamplarea relatata ar fi putut avea loc pe la inceputul secolului 20.
Sper ca te.am ajutathappy