| VOXaware a întrebat:

Bună TPU.

Intenționez să intru la facultatea de psihologie din București, dar nu am găsit nimic care să mă ajute să mă orientez mai bine în legătură cu examenul de admitere. N-am găsit nici modele, nici alte lucruri care să mă ajute să îmi dau seama despre cum va fi examenul (iar "250 întrebări grilă" - ce îmi oferă ei - nu îmi e de ajuns).
Există persoane care au fost admise și care pot să-mi explice cum a fost examenul - persoane care eventual au făcut și meditații - și care mi-ar putea recomanda anumite lucruri?
Ce mi s-a mai recomandat, până acum, a fost „Psihologie prin sinteze și grile".

Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| eckblume a răspuns:

Facultatea de psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti nu publica subiectele. Acele grile sunt 70% din manualul de psihologie de la editura Aramis si am inteles ca s-au dat itemi si dintr-o carte de psihologie de la editura Delfin. Ce vreau sa zic e ca daca inveti din cartea de la Aramis poti intra si la buget fara meditatii, dar acum tu stii cum si cat de repede poti invata. Unii itemi sunt usori, altii mai grei (pentru a face diferenta intre nota 7 si 10 sa zicem). In principiu, nivelul e mediu din cate stiu, nu e foarte dificil. Nota 10 porneste de la cel care a facut cei mai multi itemi. Si nimeni nu face 250 in cap. Spre exemplu daca cineva face 224 de itemi din 250, persoana respectiva ia nota 10.

| VOXaware explică (pentru eckblume):

Este bine că alături de culegerea respectivă îmi iau și manualul de care mi-ai spus (ieri mi le-am comandat). Cine mi-a recomandat culegerea mi-a spus că manualul de la editura aia este cel mai bun. În fine, îți mulțumesc pentru răspuns! Ai putea să-mi spui și câteva lucruri despre felul în care ar trebui să mă pregătesc, efectiv, pentru asta? Sau cum ar trebui să îmi am așteptările legat de examen (poate făcând o comparație cu dificultatea examenului de Bac)? Pentru bac m-am folosit de ce am mai găsit pe Liceunet (teorie+modele) și de culegerea pe care deja o aveam (Diana Ioaneș). Mi-am făcut flashcarduri pe Cram.com și mi-am mai făcut și un mic portofoliu în care mi-am desenat niște scheme pentru a îmi face mai ușoară înțelegerea interrelațiilor proceselor psihice. Mă aștept să iau un ≥9 la bac, după ce am văzut baremul.
Ce mă îngrijorează cel mai mult este partea de (așa cum o numesc eu acum) „pseudo-trivia", legată de diferitele experimente/citate pe care ar trebui să le identific, și respectiv faptul că nu știu cum să mă orientez și să mă pregătesc pentru întrebări de genul.

| eckblume a răspuns (pentru VOXaware):

O sa dea raporturile dintre memorie si imaginatie, memorie si gandire, multe intrebari din legile senzatiilor, din perceptii, reprezentari. Nu te panica. E super daca inveti cu ajutorul schemelor, culorilor. Se dau multe intrebari din manualul de la Aramis si pot fi si intuitive raspunsurile mai ales daca stii conceptele. Mi se pare ca e afisata bibliografia (capitolele) pe site. Probabil vor da intrebari de genul: ce presupune metoda brainstorming, ce inseamna creativitatea, la ce se refera legea efectului etc. Chiar daca se dau citate nu sunt multi itemi asa. Din ce spui, pare ca te-ai pregatit bine si sunt sigura ca vei obtine o nota convenabila. Fii relaxat, ca nu va fi un examen foarte greu.

| VOXaware explică (pentru eckblume):

Păi... Mulțumesc mult pentru ajutor! Poate revin cu un com, cu ce rezultat voi fi avut.

| VOXaware explică (pentru eckblume):

Am revenit. A fost într-adevăr nu foarte greu examenul. Mi s-a părut poate un pic mai intensă competiția față de ce așteptări am avut. Am intrat, și chiar au fost multe întrebări despre raporturile memorie-(PCS). Mersi pentru răspunsuri

| eckblume a răspuns (pentru VOXaware):

Felicitari, colegule!

5 răspunsuri: