Va trebui sa depui un dosar la ISJ din judetul de domiciliu pentru echivalarea studiilor din Spania. Detalii vezi aici:
https://cnred.edu.ro/......asele-1-12
Su poate face într-o lună. Cu actele din Spania te adresezi ministerului de aici să îți echivaleze studiile. Așa afli în ce clasă ești. Cu actul de echivalare, mergi la liceu și te înscrii.
Mulțumesc pentru sfat! dar cum adică sa aflu in ce clasa sunt? va trebui sa fac un an in plus sau in minus pe motiv ca vin din străinătate? de asemenea, știți cumva dacă trebuie sa îmi aleg liceul unde vreau sa ma înscriu in românia pe baza ultimei medii de intrare sau nu contează, din moment ce vin din Spania? știu ca acum ceva timp m-am interesat in legătura cu asta si spuneau ca trebuie sa ai media la purtare buna, fără corigente/repetente sau absente, dar nu se zicea nimic in legătura cu ultima medie in sine, este adevărat?
Mulțumesc pentru sfat! dar cum adică sa aflu in ce clasa sunt?
Echivalarea studiilor se face de către o comisie din minister care analizează foaia matricolă cu care dta vii din străinătate. Ea compară materiile și curicula de
acolo cu cea a unui liceu din România și va stabili dacă ceea ce dta ai făcut acolo corespunde cu nivelul unui liceu din Romănia. Astfel poate decide dacă vei fi trecut în clasa următoare aceleia absolvite acolo sau va trebui să repeți anul aici în România, deci clasa la care te poți înscrie aici.
Aici liceul la care poți să te înscrii este cel care te primește, în funcție de faptul că are locuri disponibile la clasa la care urmează să te înscrii, indiferent de nota pe care o ai. Dar dacă ai făcut acolo un liceu de arte plastice de exemplu, nu vei fi acceptat aici la o secție de mate info, de exemplu.
va trebui sa fac un an in plus sau in minus pe motiv ca vin din străinătate? de asemenea, știți cumva dacă trebuie sa îmi aleg liceul unde vreau sa ma înscriu in românia pe baza ultimei medii de intrare sau nu contează, din moment ce vin din Spania? știu ca acum ceva timp m-am interesat in legătura cu asta si spuneau ca trebuie sa ai media la purtare buna, fără corigente/repetente sau absente, dar nu se zicea nimic in legătura cu ultima medie in sine, este adevărat?
Așa se pare că este nevoie de aceste criterii și nimic mai mult.
Acestea sunt informațiile pe care le dețin eu, sper să fie bune și corecte.
Curiosul999 întreabă: